Terhesség hétről hétre

Baba fejlődése

Megjelent az autizmus a Szezám utcában

2017. április 13.

Forrás: Medipress

A Sesame street (Szezám utca) már egy fél évszázada segít a gyerekeknek abban, hogy megértsék környezetüket.

A Szezám utca már egy fél évszázada segít a gyerekeknek abban, hogy megértsék környezetüket

Ezúttal egy új figura, a négyéves kis Julia jelenik meg a képernyőn, hogy az autizmus is bemutatkozzon a kicsik számára.
A napokban az HBO-n és a PBS-en egyszerre debütált az új karakter.
"A célunk a sokféleség bemutatása. Elsősorban arra fókuszálunk, hogy milyen sok közös dolog van a gyerekekben, még ha nem is mind egyformák. Figyelembe vesszük természetesen a különbségeket, de fontosabbnak tartjuk, hogy a közös pontokat emeljük ki" - fogalmaz Jeanette Betancourt, a Szezám utcát gyártó Sesame Workshop alelnöke.
A cél az, hogy a kis Julia a segítségével a gyerekek láthatják, hogy milyen kihívásokkal küzdenek az autista gyerekek, és hogyan lehetnek a segítségükre, hogy minden könnyebben menjen.
Julia ügyesen festeget és együtt énekel társaival, de közben limitáltak a verbális képességei, gyakran köröz a kezeivel. Julia karakterét 2015-ben dolgozták ki a sorozat szerzői, emellett a jövőben még több kényes témával szeretnének foglalkozni.
Az Egyesült államokban 68 gyerekből 1 valamilyen autizmus spektrumhoz tartozó rendellenességgel küzd.

Címkék:

autizmusmese

Hozzászólások

Szuper kőkorszaki animációs film az egész családnak (X)

A Csibefutam, a Wallace és Gromit és a Shaun, a bárány alkotóinak legújabb őrült családi animációs vígjátékában a kőkori ősöknél majdnem minden kerek, amíg völgyüket el nem foglalja a pénzéhes bronzkori zsarnok, Kupor.

Támogatóink ajánlatai

h i r d e t é s

Facebook

Szponzorált hirdetések

Legkeresettebb címkék