Gyerek

Megjelent Mentes Anyu legújabb szakácskönyve!

Mentes Anyu neve már ismerősen cseng a mentesen táplálkozók körében. Kiötlője és megszemélyesítője, Nemes Dóra nemrég jelentette be, hogy megjelent a második, hiánypótló szakácskönyve a Dívány gondozásában.
2021. December 15.

Nemes Dóra a Dívány újságírója, a Mentes Anyu-közösség megálmodója, családi indíttatásból kezdett mentes receptek megalkotásával foglalkozni. 2019 nyarán derült ki kiskamasz ikreiről, hogy inzulinrezisztensek, azóta foglalkozik elszántan a témával. Kipróbált receptjeinek gyűjteményét a közönség először a tavalyi év végén foghatta kezébe.

A folytatás nem váratott magára sokáig, első könyvének sikerén felbuzdulva, Dóra legújabb kötetét nem csak inzulinrezisztenciában vagy a cukorbetegségben érintettek számára állította össze. Elmondása szerint a szakácskönyv az életmódváltóknak is hasznos lehet, hiszen minden étel tápértéke pontosan, adagokra vetítve megtalálható a receptek mellett.

A Mentes Anyu Szakácskönyve folytatása komoly csapatmunka keretében készült, a receptek szakmai ellenőrzését Szarka Dorottya dietetikus végezte el, valamint a könyvben két izgalmas mentes receptet jegyez Bicsár Attila kreatív séf is. A közel hatvan receptet Ruzsovics Dorina csodás fotói illusztrálják.

Az első kötet kiadása óta folyamatosan bővül a Mentes Anyu-közösség. Az IR-diétát követők és a gluténmentes, tejmentes, tojásmentes, vegetáriánus vagy vegán ételek rajongói körében egyértelműen hiánypótló a régóta várt, új kötet, de ahogy Dóra fogalmaz, azoknak is iránytű lehet ez a kiadvány, akik még csak most indulnak el az úton és új ötleteket keresnek.