Gyerek

Megjelent Ausztriában és Horvátországban is a koronavírus

Tirol tartományban két embernek is pozitív lett a koronavírus-tesztje, ezzel a fertőzés Ausztriában is megjelent.
2020. Február 25.
Megjelent Ausztriában és Horvátországban is a koronavírus (Fotó: Getty Images)

A 24.hu a Reuters értesüléseire hivatkozva számolt be róla, hogy Tirol tartományban két embernek is pozitív lett a koronavírus-tesztje, ezzel a fertőzés Ausztriában is megjelent. Hogy ki lehet a fertőzés forrása, arról egyelőre nincs információ, de Tirol határos Olaszországgal, ahol folyamatosan nő a betegek száma.

A hvg.hu szerint az ORF hírportálja közben arról ír, hogy a koronavírus-fertőzésből kialakuló betegség tüneteit egy 55 éves linzi férfi is produkálta. A férfi nemrég tért vissza Velencéből, ahol egy turistacsoporttal volt. Hazaérését követően a háziorvosához fordult, aki intézkedett az azonnali elkülönítéséről, csoportja többi tagjától pedig azt kérték, hogy ne érintkezzenek másokkal.

Eközben regisztrálták az első koronavírusos megbetegedést Horvátországban is, jelentette be Andrej Plenkovic horvát miniszterelnök. A fiatal pácienst egy zágrábi kórházban kezelik, karanténba zárták. A tünetei enyhék, jó állapotban van. Vili Beros egészségügyi miniszter elmondása szerint a beteg február 19. és 21. között Milánóban tartózkodott.

Forrás: hvg.hu/24.hu