Terhesség hétről hétre

Baba fejlődése

Meggyógyult az intenzíven kezelt magyar koronavírusos kislány

Szerző: Babaszoba.hu

2020. április 9.

Forrás: Semmelweis Egyetem

Gyógyultan hagyhatta el a Semmelweis Egyetem I. számú Gyermekgyógyászati Klinikáját csütörtökön az a 7 éves kislány, aki március 22-én epilepsziás görcsrohamok miatt került a klinika intenzív osztályára.

Meggyógyult az intenzíven kezelt magyar koronavírusos kislány (Fotó: Getty Images)
A klinikán elvégezték a kislánynál a koronavírus tesztet is, melynek pozitív lett az eredménye. A gyermek epilepsziája miatt január óta áll a klinika gondozásában. Alapbetegsége miatt került március 22-én az intézménybe, ahol állapota miatt altatásra és lélegeztetésre szorult.
A kislánynál a légútbiztosítás során észlelt tünetek miatt végezték el az úgynevezett PCR típusú, vagyis a víruskimutatáson alapuló koronavírus tesztet, amely pozitív lett - állapotában semmi nem utalt korábban koronavírus fertőzésre. A klinikára való felvétele utáni harmadik napon tüdőgyulladásra utaló jeleket észleltek a gyermeknél, a megismételt mellkasröntgen során.
A felvétele utáni nyolcadik napon a lélegeztető gépről le tudták venni a kislányt a nemzetközi gyakorlatban is már használt és szakirodalomban javasolt gyógyszeres terápia, valamint az intenzív gondozás hatására - a gyermek tüdőelváltozásai pedig gyógyultak, állapota napról-napra jelentősen javult. A pácienset a kezdetektől megfelelő védőfelszerelésben ellátott egészségügyi dolgozók kezelték, a klinika valamennyi munkatársánál és a gyermek családtagjainál mégis elvégezték a koronavírus tesztet, mely negatívnak bizonyult.
A kislány gyógyultan távozott a klinikáról, csak a kontroll vizsgálatokra kell majd visszamennie. A Semmelweis Egyetem a család kérését és a betegjogokat tiszteletben tartva további nyilatkozatot nem ad az esettel kapcsolatban.
(VIA)

Hozzászólások

Mit játsszak a gyerekkel? Kalkulátor

Támogatóink ajánlatai

h i r d e t é s

Facebook

Szponzorált hirdetések

Kapcsolódó fórum témák

Legkeresettebb címkék