Terhesség hétről hétre

Baba fejlődése

Még egy ok, hogy miért hagyjuk dobolni a gyereket

Szerző: Babaszoba.hu

2010. december 31. | Frissítve: 2015. december 24.

Forrás: HáziPatika.com

Egy felmérés szerint a közös dobolás nemcsak a gyermekek viselkedésre lehet jó hatással, hanem az érzelmi fejlődésükre is.

A NAMM alapítvány kutatási eredményei az Oxford Journalban olvashatók. A szakemberek a művészeti tevékenységek, ezen belül is a közös dobolás hatását vizsgálták szerényebb anyagi körülmények között élő, ötödikes Los Angeles-i gyermekeknél, és azt találták, hogy a zenélésnek csupa pozitív hozadéka lehet.

Segíthet a dobolás

"Úgy vélem, a dobolás jó megoldás lehet a növekvő társadalmi problémák orvoslására" - mondta el az eredményeket értékelve Ping Ho, vezető kutató, az UCLArts alapító igazgatója, aki szerint a művészeti foglalkozásokra és terápiára nagyobb hangsúlyt kellene fektetni az oktatásban. "A dobolás egy mindenki számára elérhető, kulturálisan adott és stresszcsökkentő hatású terápia, amely nem stigmatizál. Ideális a szociális-érzelmi képességek fejlesztéséhez"- tette hozzá.

A kutatási eredmények fényében a program, amelynek megvalósulását szorgalmazzák a szakemberek, a dobszakkörök hangulatát és a csoporttanácsadói foglalkozásokat vonná össze. Így egy olyan művészet alapú elképzelés valósulhatna meg, melynek közegészségügyi értéke hatalmas, és számtalan viselkedésproblémára jelenthet megoldást a jövőben.

Ezek is érdekesek lehetnek:
 • Fejlődés segítséggel
 • Pörög megállás nélkül
 • A zene és hangok elképesztő hatása a gyermek fejlődésére
 • Műértő magzatok

 • Hozzászólások

  Mit játsszak a gyerekkel? Kalkulátor

  Támogatóink ajánlatai

  h i r d e t é s

  Facebook

  Szponzorált hirdetések

  Kapcsolódó fórum témák

  Legkeresettebb címkék