Terhesség hétről hétre

Baba fejlődése

Másfél éve alszik sátorban a 11 éves kisfiú, hogy egy hospice-háznak segítsen

Szerző: Bagaméri Viki

2021. szeptember 15.

Forrás: babaszoba.hu

Nem mindennapi gyűjtésre adta a fejét a kiskamasz!

Egy angol kisvárosban, Brauntonban él a 11 éves Max Woosley, aki úgy határozott, hogy egy jó ügyet szolgálva sátorba költözik - azt szeretné, hogy különös kezdeményezésével minél több pénzt gyűjtsön össze egy hospice-ház részére.
Visualizza questo post su Instagram

Un post condiviso da Max Woosey (@the_boy_in_the_tent)

Viszonylag ritka, hogy a 11 évesek arra adják a fejüket, hogy egy hospice ház javára gyűjtsenek adományokat, Max azonban így határozott. A kisfiú egyik szomszédja súlyos betegségben szenvedett, melynek következtében elhunyt. Egy rendkívüli hospice szolgálatnak köszönhetően azonban otthon, békés környezetben és méltóságteljesen vehetett búcsút a földi léttől.
Visualizza questo post su Instagram

Un post condiviso da Max Woosey (@the_boy_in_the_tent)

Mielőtt a szomszéd, Rick Abbott állapota kritikusra fordult volna, kis barátjának, Maxnak ajándékozta a sátrát, és arra biztatta, hogy gyűjtsön benne élményeket és éljen át minél több emlékezetes pillanatot. A kisfiú akkor még nem sejtette, milyen nagyszerű tettet hajt majd végre az öreg sátorban: úgy határozott, hogy gyűjtésbe kezd annak a hospice-háznak a javára, amelyik lehetővé tette idős barátjának, hogy a lehető legszebb módon hagyja itt szeretteit
A járványhelyzet miatt veszélybe került ennek a hospice-háznak a jövője, ezért Max úgy döntött, a maga módján ő is hozzájárul a megmentéséhez: online közösségi gyűjtésbe fogott, s hogy akciójára felhívja az emberek figyelmét, Rick Abbott sátrába költözött. Maga sem gondolta volna, mekkora érdeklődés övezi majd a kezdeményezését! Kicsivel több mint 1 hónappal ezelőtt, augusztus 11-én töltötte a sátorban az ötszázadik éjszakáját, és egyelőre nem áll szándékában visszaköltözni a szobájába!
Visualizza questo post su Instagram

Un post condiviso da Max Woosey (@the_boy_in_the_tent)

A kisfiú először azt hitte, hogy az általa összegyűjtött összeg nem nagyon fogja túlszárnyalni a 100 fontot, ehelyett azonban már több mint 640 ezer fontot, azaz közel 290 millió forintot gyűjtött össze az intézménynek, amelyik óriási segítséget nyújt a betegeknek és családjuknak. A hatalmas siker hallatán maga Boris Johnson is szerette volna megismerni az ötletgazdát, így az öreg sátor mellett létre is jött az elnök és Max találkozója. A kisfiú azóta megerősítette, hogy továbbra is a sátorban tölti majd az éjszakákat, eleget téve Rick Abbott utolsó kívánságának. 

Hozzászólások

Mit játsszak a gyerekkel? Kalkulátor

Támogatóink ajánlatai

h i r d e t é s

Facebook

Szponzorált hirdetések

Legkeresettebb címkék