Terhesség hétről hétre

Baba fejlődése

Már lehet regisztrálni a 12-15 éveseket is oltásra

Szerző: Babaszoba.hu

2021. június 10.

Forrás: MTI

Már a 12-15 éveseket is lehet regisztrálni a koronavírus elleni Pfizer-védőoltásra a kormány döntésének értelmében. A vakcinainfo.gov.hu honlapon lehet regisztrálni az érintett korosztályt.

Már lehet regisztrálni a 12-15 éveseket is Pfizer-oltásra (fotó: Getty Images)
A kormány engedélyezte a 12-15 évesek beoltását koronavírus ellen. A vakcinainfo.gov.hu honlapon lehet regisztrálni az érintett korosztályt. A Kormányzati Tájékoztatási Központ közleménye szerint a regisztrációt a szülő jogosult elvégezni, ennek során meg kell adni a gyermek nevét, életkorát, taj-számát, lakcímét, valamint a szülő elérhetőségeit.
Pontos és hiánytalan adatok esetén a regisztrációt néhány napon belül érvényesítik, és mint minden más érvényesen regisztráló, a gyermekét beoltatni kívánó szülő is automatikusan foglalhat időpontot az oltásra online az eeszt.gov.hu honlapon.
A 15 év alattiak oltása jelenleg csak Pfizer-vakcinával lehetséges, Pfizer-oltások folyamatosan foglalhatóak a kórházi oltópontokon. Az oltásra a szülőnek vinnie kell magával a szülői hozzájárulási nyilatkozatot. Az oltás önkéntes, arról a szülő jogosult dönteni.
A Kormányzati Tájékoztatási Központ azt javasolja, hogy kérdés esetén a szülő kérje ki a háziorvos, a házi gyermekorvos vagy a gyermeket kezelő orvos véleményét is.
A 12 év alattiakat továbbra sem lehet oltani, az ő regisztrációjukat nem fogadják el.

Hozzászólások

Mit játsszak a gyerekkel? Kalkulátor

Támogatóink ajánlatai

h i r d e t é s

Facebook

Szponzorált hirdetések

Kapcsolódó fórum témák

Legkeresettebb címkék