Terhesség hétről hétre

Baba fejlődése

Már a 12 éven felüliek is kaphatnak harmadik oltást

Szerző: Babaszoba.hu

2021. december 8.

Forrás: Telex.hu

Különösen a krónikus betegséggel küzdő, kockázati csoportba tartozóknak indokolt a harmadik oltás felvétele, az egészséges 18 év alattiaknál nincs szakmai konszenzus a megerősítő oltás szükségességéről.

Már a 12 éven felüliek is kaphatnak harmadik oltást (fotó: Getty Images)
A koronavírusról tájékoztató hivatalos oldalra kikerült egy Már 22 ezer kamasz oltását kérték a szülők című cikk, amiből kiderült, hogy már a 12 éven felüliek is kaphatnak harmadik oltást, írja a Telex. A tájékoztató oldal cikke szerint 1500 kamasz már meg is kapta a harmadik oltást.
Mint írják, "a 18 év alatti korosztályban is lehetséges a megerősítő harmadik oltás felvétele, ami különösen indokolt lehet a krónikus betegséggel küzdő, kockázati csoportba tartozó fiataloknál. A szülőknek ez esetben érdemes a gyermek kezelőorvosával, gyermekorvosával konzultálni."
Az egészséges 18 év alattiaknál nincs szakmai konszenzus a világban a harmadik oltás szükségességéről, pár hete amikor a Telex hivatalosan rákérdezett erre, az derült ki, hogy még itthon sincs erre sem javaslat, sem pedig lehetőség. A lap most ismét megkereste az operatív törzset, hogy megtudják, mikor és milyen indokokkal tették lehetővé a 12 éven felüliek harmadik oltását.
Az operatív törzs tájékoztatásul elküldött a Telexnek egy november 25-i bejegyzést a koronavirus.gov.hu oldalról, melynek 4. bekezdésében először van szó arról, hogy a 12 éven felüliek is kaphatnak harmadik oltást. Azt továbbra sem tudni, hogy pontosan mikor rendelték ezt el, és milyen szakmai indokokra hivatkozva.

Hozzászólások

Mit játsszak a gyerekkel? Kalkulátor

Ilyen még nem volt! Fotelből tisztítom a levegőt

Ahogy a legtöbb gyerekes családban, úgy nálunk sincs nyugta sosem a mosógépnek, a főzőlap és mikrohullámú sütő naponta többször is dolgozik. Ráadásul szellőztetek fűtésszezonban is. Hogy miért gond ez? Elmondom.

Támogatóink ajánlatai

h i r d e t é s

Facebook

Szponzorált hirdetések

Legkeresettebb címkék