Terhesség hétről hétre

Baba fejlődése

Már 3 évesen olvasni tanulnak a gyerekek

Szerző: Babaszoba.hu

2017. augusztus 28. | Frissítve: 2017. augusztus 29.

Forrás: Medipress

Egy friss kutatás során szerint sosincs elég korán ahhoz, hogy olvasni kezdjünk a gyereknek. A kicsik ugyanis már 3 éves kortól elkezdik az írás-olvasás elsajátításának bizonyos lépéseit - derül ki a friss kutatásból.

Már 3 évesen olvasni tanulnak a gyerekek

A felmérés során 179 amerikai gyereket vizsgáltak, akiknek életkora 3 és 5,5 év között alakult. "Eredményeink egyértelműen azt mutatják, hogy a gyerekek már akkor megkezdik összerakni azt, hogy melyik betű melyik másik betűvel áll együtt gyakran, mielőtt elsajátítanák azt, hogy melyik betű melyik hangot képviseli" - mondja a kutatást vezető Rebecca Treiman, a Washington University munkatársa.
Az, ahogyan a gyerekek a betűkombinációkat s a hozzájuk kapcsolódó hangokat megértik és összehangolják, hamarabb kezdődik, mint hinnénk - éppen ezért a szakemberek szerint soha nem késő elkezdeni az olvasást a gyerekekkel, gyerekeknek. Ha erre 3 és 5 éves kor között sor kerül, a gyerek sokkal inkább nyitott lesz az olvasásra, és kisebb a valószínűsége annak, hogy ezzel problémái lesznek.

Hozzászólások

Mit játsszak a gyerekkel? Kalkulátor

Támogatóink ajánlatai

h i r d e t é s

Facebook

Szponzorált hirdetések

Legkeresettebb címkék