Gyerek

Magyar gyerekeket is zaklat Momo a csevegő felületeken

A fiatalokat ijesztgető Momo nevű lénynek lehetett köze egy 15 éves lány halálához egy kelet-magyarországi településen. Az öngyilkossági kihívás vírusszerűen terjed a neten.
2018. Augusztus 14.
Momo jelenség: neten ijesztgeti a gyerekeket

Egy 15 éves lány minden előjel nélkül követett el öngyilkosságot egy kelet-magyarországi településen. A gondosan eltervezett öngyilkosságnak köze lehet a Momo nevű horrorlényhez, ami vírusszerűen terjed a neten.

A lány édesanyja a legnagyobb közösségi oldalon tett közzé egy felhívást, amelyben olyan szülőket keresett, akik szintén egy internetes kihívás miatt vesztették el gyermeküket, miután az anya elolvasta lánya Facebook-üzeneteit, amik arra utaltak, hogy egy felhívásnak tett eleget, amikor öngyilkosságot követett el.

A torz arcú, ijesztő figura, Momo a WhatsAppon vagy a Facebookon, Messengeren szedi áldozatait, arra akarja rávenni a kamaszokat, hogy bizonyos feladatokat hajtsanak végre, ezek között szerepel az öngyilkosság is. A figura hangfájlokat és késes videókat küld a gyerekeknek. Nem tudni, hogy ki áll a figura mögött, de az is elképzelhető, hogy már többen is utánozzák az eredeti figurát.

Magyar gyerekeket is zaklat Momo a csevegő felületeken

A Momo több nyelven – angolul, japánul, spanyolul- ijesztgeti a gyerekeket, de már Németországban és arab területen is megjelent. A figura különböző feladatokat ad a gyerekeknek és fenyegetőzik, ha nem teljesítik a kitűzött feladatokat.

Eddig ezt a három telefonszámot azonosították Momo-kontaktként, de nagy a bizonytalanság:

  • +573135292569
  • +81345102539
  • +5226681734379

Ha te vagy valaki a környezetedben krízishelyzetben van, hívd a 116-123 ingyenes, mobilról is hívható lelkielsősegély-számot!

Kapcsolódó cikkeink:

Forrás: nlcafe.hu