Terhesség hétről hétre

Baba fejlődése

Magyar gyerekeket is zaklat Momo a csevegő felületeken

Szerző: Babaszoba.hu

2018. augusztus 14.

Forrás: nlcafe.hu

A fiatalokat ijesztgető Momo nevű lénynek lehetett köze egy 15 éves lány halálához egy kelet-magyarországi településen. Az öngyilkossági kihívás vírusszerűen terjed a neten.

Momo jelenség: neten ijesztgeti a gyerekeket
Egy 15 éves lány minden előjel nélkül követett el öngyilkosságot egy kelet-magyarországi településen. A gondosan eltervezett öngyilkosságnak köze lehet a Momo nevű horrorlényhez, ami vírusszerűen terjed a neten.
A lány édesanyja a legnagyobb közösségi oldalon tett közzé egy felhívást, amelyben olyan szülőket keresett, akik szintén egy internetes kihívás miatt vesztették el gyermeküket, miután az anya elolvasta lánya Facebook-üzeneteit, amik arra utaltak, hogy egy felhívásnak tett eleget, amikor öngyilkosságot követett el.
A torz arcú, ijesztő figura, Momo a WhatsAppon vagy a Facebookon, Messengeren szedi áldozatait, arra akarja rávenni a kamaszokat, hogy bizonyos feladatokat hajtsanak végre, ezek között szerepel az öngyilkosság is. A figura hangfájlokat és késes videókat küld a gyerekeknek. Nem tudni, hogy ki áll a figura mögött, de az is elképzelhető, hogy már többen is utánozzák az eredeti figurát.
A Momo több nyelven - angolul, japánul, spanyolul- ijesztgeti a gyerekeket, de már Németországban és arab területen is megjelent. A figura különböző feladatokat ad a gyerekeknek és fenyegetőzik, ha nem teljesítik a kitűzött feladatokat.
Eddig ezt a három telefonszámot azonosították Momo-kontaktként, de nagy a bizonytalanság:
  • +573135292569
  • +81345102539
  • +5226681734379
Ha te vagy valaki a környezetedben krízishelyzetben van, hívd a 116-123 ingyenes, mobilról is hívható lelkielsősegély-számot!
Kapcsolódó cikkeink:

Hozzászólások

Mit játsszak a gyerekkel? Kalkulátor

Támogatóink ajánlatai

h i r d e t é s

Facebook

Szponzorált hirdetések

Legkeresettebb címkék