Terhesség hétről hétre

Baba fejlődése

Levetette a gendersmeleges táblát a fenntartó egy veszprémi iskolában

Szerző: Babaszoba.hu

2019. december 18.

Forrás: 24.hu

Gendersemleges mosdót alakítottak ki a veszprémi Lovassy László Gimnáziumban, de a fenntartó gyorsan közbeszólt és levetette a táblát.

A Lovassy László Gimnáziumban az iskola vezetése gendersemlegesként jelölt meg egy nem használt helyiséget az egyik tanuló számára, de a tábla nem sokáig maradhatott kint, mert a fenntartó utasította az igazgatót a tábla levételére -  írja a 24.hu a veszpresszo.hu nyomán. A helyiséget ennek ellenére az a diák használja, akinek az érdekében kialakították a gendersemleges mosdót.
Nem maradhatott a gendersemleges mosdó a veszprémi iskolában (fotó: iStock)
Az Veszpresszó kérdéseket küldött Schultz Zoltánnak, a gimnázium igazgatójának. Az iskola vezetője elmondta, hogy a fiúk és lányok által egyaránt használható mellékhelyiséget nem kellett külön kialakítani, mert az mozgássérült WC-ként rendelkezésre állt. A jelzést egy osztályfőnöktől kapta, és olyan megoldásra törekedtek, amelyik általánosabban oldja meg a helyzetét minden olyan tanulónak, aki a férfi vagy női WC-t nem kívánja használni.
Az igazgató információi szerint érkezett jelzés a fenntartóhoz és egy országgyűlési képviselőhöz is a gendersemleges mosdó miatt, de Schultz Zoltán ezt nem tekinti feljelentésnek. "A fenntartóval egyeztettem a tábla ügyében. Kérte, hogy vegyük le a táblát, amelyet megtettünk, mérlegelve a különböző álláspontokat, megismerve új érveket, konszenzusos megoldást keresve" - mondta az igazgató.
Hozzátette, hogy "a mellékhelyiség nyitott, így a tanulók számára használható. Nem követem a használatát, azt mindenki döntésére bízom."
Kapcsolódó cikkeink:

Hozzászólások

Mit játsszak a gyerekkel? Kalkulátor

Támogatóink ajánlatai

h i r d e t é s

Facebook

Szponzorált hirdetések

Kapcsolódó fórum témák

Legkeresettebb címkék