Terhesség hétről hétre

Baba fejlődése

Lecsengőben az influenzajárvány

Szerző: Babaszoba.hu

2019. február 21.

Forrás: MTI

Szinte mindenhol az országban csökkent az influenza megbetegedések száma. A legtöbb egészségügyi intézményben továbbra is látogatási tilalom van.

Csökken az influenza megbetegedések száma
A Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) jelentése szerint a megelőző héthez viszonyítva 23 százalékkal kevesebb beteg fordult orvoshoz influenzaszerű tünetekkel.
A fővárosban és 16 megyében csökkent, Fejér megyében nem változott, Győr-Moson-Sopron és Zala megyében viszont nőtt az orvoshoz fordulás gyakorisága. Influenzaszerű megbetegedések halmozódásáról a 7. héten Veszprém megyéből kettő és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyéből egy jelentés érkezett. A járványok mindhárom esetben óvodai közösséget érintettek.

A betegek legnagyobb arányban (34,1 százalék) a 15-34 éves fiatal felnőttek közül kerültek ki, a gyermekek aránya 31,6 százalék volt. A 35-59 évesek korcsoportjába tartozott a betegek 25,8 százaléka, míg 8,5 százalékuk 60 éven felüli volt.


Az NNK virológiai laboratóriumába 82 esetben mutatták ki az influenza A vírus és 10 esetben légúti óriássejtes vírus (RSV) jelenlétét.

A járvány miatt a legtöbb kórházban és ápolási intézetben továbbra is fenntartják a látogatási tilalmakat.
Kapcsolódó cikkeink influenzajárvány témában:

Hozzászólások

Mit játsszak a gyerekkel? Kalkulátor

Támogatóink ajánlatai

h i r d e t é s

Facebook

Szponzorált hirdetések

Kapcsolódó fórum témák

Legkeresettebb címkék