Terhesség hétről hétre

Baba fejlődése

Lazábbak a járványügyi szabályok az iskolákban

Szerző: Babaszoba.hu

2021. szeptember 1.

Forrás: 24.hu

Nem kötelező a maszkviselés, nem lesz hőmérőzés és a másfél méteres távolságot sem kell tartani az új tanévben az iskolákban.

Lazábbak a járványügyi szabályok az iskolákban (fotó: Getty Images)
Jóval lazábbak a járványügyi szabályok az iskolákban, mint amilyenek voltak az előző tanévben -  ez derül ki a Telex birtokába került levélből, amit a 24.hu szemlézett. Kásler Miklós augusztus 25-én küldte meg az iskoláknak levelét, amelyből az derül ki, hogy a most kezdődő tanévben nem kötelező a maszkviselés, nem lesz a bejáratnál kötelező testhőmérséklet-mérés, és a másfél méteres távolságot sem kell tartani. A testnevelés órákat lehet zárt térben tartani, és a kollégiumokban sem lesz kötelező a védőtávolság betartása.
Újra lehet több napos, ottalvós osztálykirándulást tartani, de a minisztérium a belföldi úti célokat javasolja.
A koronavírus tüneteit mutató gyereket nem szabad közösségbe vinni, és csak orvosi igazolással lehet visszatérni az iskolába. Ha egy diákról kiderül, hogy fertőzött, haladéktalanul el kell különíteni, igazolt fertőzés esetén pedig a Járási Hivatalt és a minisztériumot is értesíteni kell.
A szülő csak alapos indokkal tarthatja otthon a gyerekét és ezt csak az iskolaigazgató döntése alapján lehet járványügyi indokra hivatkozva igazolt hiányzásnak tekinteni. Ez esetben mérlegelnie kell, hogy hogy fennáll-e a reális veszélye annak, hogy a diák megfertőződhet az iskolában, az iskolába menet, vagy megfertőzheti a vele egy háztartásban élőket, és hogy otthonmaradás esetén a gyerek megfelelő felügyelet alatt áll-e.

Hozzászólások

Mit játsszak a gyerekkel? Kalkulátor

Ilyen még nem volt! Fotelből tisztítom a levegőt

Ahogy a legtöbb gyerekes családban, úgy nálunk sincs nyugta sosem a mosógépnek, a főzőlap és mikrohullámú sütő naponta többször is dolgozik. Ráadásul szellőztetek fűtésszezonban is. Hogy miért gond ez? Elmondom.

Támogatóink ajánlatai

h i r d e t é s

Facebook

Szponzorált hirdetések

Legkeresettebb címkék