Terhesség hétről hétre

Baba fejlődése

Középsősök kedvenc játékai4-5 évesek

Szerző: Sződy Judit

2011. szeptember 4. | Frissítve: 2016. november 9.

Forrás: Kismama magazin

Lassan azt veszed észre, hogy egyre többször van csend a lakásban, mégsem kell csínytevésre gyanakodnod. Az ötödik életévbe lépett gyerkőc egyre inkább képes elmerülni játékaiba.

Az óvodások szeretnek szerepjátékokat játszani


Játékában környezete pontos megfigyelésére épít. Az autót úgy vezeti, mint apa vagy anya, a kislányok vacsorát főznek és perlekednek "gyerekeikkel", takarítanak, időnként sóhajtoznak, ahogy azt a felnőttektől látják.
Kialakulnak az első nagy barátságok. A játékokba szívesen bevonják óvodástársaikat, barátaikat. A nagy vasút- és autópálya-építésben, legózásban, homokvárépítésben apa is szívesen részt vesz, sokszor ekkor mélyül el igazán az apa-gyerek kapcsolat.
A szerepjátékok során váltakozva jelenik meg a valóság és a képzelet. "Játékból" vásároljunk, mossuk ki a babaruhát! Felnőtt segítségével már szívesen játszik társasjátékokat, az egyszerű szabályokat érti és jól követi, bár ha vesztésre áll, még érzelmei irányítják.

Mit játsszunk?

A mesekönyvek mellett már érdeklik az ismeretterjesztő művek is. Vannak kedvenc zenéi, mesejátékai, ezeket szívesen hallgatja. A legkisebbeknek való kártyajátékokat, társasokat már élvezi, az óvodai körjátékok szabályait is megérti. A szerepjátékok kellékei továbbra is első helyen állnak, mind nagyobb hangsúlyt kap, hogy mi a "lányos", mi a "fiús". A játszótéren, ovikertben beindul a "bandázás", a csapatok közös, visszatérő, sajátos szabályokkal rendelkező játékokat is kialakíthatnak.

Hozzászólások

Mit játsszak a gyerekkel? Kalkulátor

Támogatóink ajánlatai

h i r d e t é s

Facebook

Szponzorált hirdetések

Kapcsolódó fórum témák

Legkeresettebb címkék