Gyerek

Kórházban lábadozó gyerekeknek nyitottatok strandot Olaszországban

A genovai Gaslini Gyermekkórházból futurisztikus alagút vezet arra a partszakaszra, ahol a kis páciensek és szüleik átadhatják magukat a nyár örömeinek.
2021. Augusztus 18.

A genovai Gaslini Gyermekkórházban immár hagyománnyá vált, hogy a napsütötte nyári hónapokban strandot nyitnak a kis pácienseknek. A kizárólag a kórházban gyógyuló gyerekeknek fenntartott partszakaszra egy különleges alagúton át lehet eljutni, melynek végén puha homok, tiszta tengervíz és kedves önkéntes animátorok várják a kicsiket.

A genovai Gaslini Gyermekkórház nemzetközi hírnévre tett szert kiváló szakembereinek köszönhetően, ám egyre nagyobb figyelmet és elismerést vív ki magának azzal is, ahogy munkatársai a páciensek és kísérőik jólétével törődnek. Hogy a kórházban tartózkodás testileg és lelkileg is megterhelő időszakát megkönnyítsék a gyerekek és szüleik számára, évek óta strandot nyitnak a kórháztól karnyújtásnyira lévő tengerparton.

A homokos partra egy futurisztikus alagút vezet, amit úgy alakítottak ki, hogy egy tengeralattjáróra emlékeztesse azokat, akik áthaladnak rajta. A tengerpartnak ezt a részét csakis a Gaslini páciensei használhatják, családtagjaik társaságában. A kezdeményezést az első pillanattól fogva hatalmas lelkesedéssel fogadták a gyerekek, akik így néhány órára kiszakadhatnak a kórházi környezetből. 

Vízparton sétálni, megmártózni a habokban és a napon sütkérezni ritkán adatik meg a kórházban kezelt gyerekeknek, a Gaslini Gyermekkórház kis pácienseinek azonban ebben is része lehet. A tengerparton napágyak, napernyők és változatos gyerekprogramok várják a komoly betegségekkel harcoló kicsiket, akiknek gyógyulásához is hozzájárulhat az a néhány önfeledt óra, amit a szeretteik körében tölthetnek pont úgy, mint egy igazi nyaraláson.