Gyerek

Korábban érkezik a családtámogatás

A szokásosnál korábban, már a jövő hét elején, legkésőbb szerdáig megérkezik a családokhoz a gyes, a gyet és a családi pótlék.
2018. Október 27.
Hamarabb jön a családi pótlékot

A gyerekes családok a szokottnál korábban, legkésőbb szerdáig megkapják az októberi családtámogatásokat, a családi pótlékot, a gyermekgondozást segítő ellátást, a gyermeknevelési támogatást – közölte az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) az MTI-vel. Az intézkedés több mint 1 millió jogosultat érint.

A kormányzat a november 1-jei mindenszentek ünnepével és a hosszú hétvégével indokolta az előrehozott utalásokat és postai kézbesítéseket. Az intézkedéssel a gyermekes családokat szeretnék segíteni – írták.

A közlemény szerint a posta a jövő hét elején kézbesíti az ellátást, és a bankszámlákra is azon a héten érkeznek meg a juttatások. Ez azt jelenti, hogy – tekintettel a három munkanapos hétre – október utolsó napjáig, tehát szerdáig mindenkihez el kell, hogy jusson az októberi családtámogatás.

A kézbesítés személyesen történhet, amennyiben a címzett nem tartózkodik otthon, értesítőt kap, hol és mikor vehető át az utalvány összege – áll az Emmi közleményében.

Ez is érdekelhet:

Forrás: MTI