Gyerek

Kiakadtak a szülinapot megtrollkodó anyukán

Egy anya úgy döntött, megajándékozza saját lányát, épp egy barát születésnapi partiján. A netezők nem értenek vele egyet.
2021. Október 20.
Nem mindegy, kinek a születésnapja (Fotó: Getty Images)

Élénk vita alakult ki a Redditen, miután az egyik felhasználó elmesélte, hogy a saját lányának adott ajándékot a gyereke osztálytársának születésnapi partiján. A kilencéves Stephie ugyanis egy Nintendót szeretett volna, ám a szülők nem tudták időben beszerezni a játékot.

Csak aznap jutottak hozzá, amikor már hivatalosak voltak a kislány osztálytársának születésnapi bulijába. És az anya úgy döntött, a torta felvágása után odaadja kislányának az ajándékot az ünnepelt szeme láttára.

“Arra gondoltam, hogy úgyis egy születésnapi buliban vagyunk, amint végzett Stephie az ajándék kicsomagolásával, újra mindenki az ünnepeltre figyel majd. A gyerekek már kilencévesek, elég idősek, hogy megértsék” – mentegette magát az anya.

Ehhez képest a partit adó szülők félrevonták, hogy mégis mire gondolt, amikor saját lányát ajándékozta meg az ő gyermekük születésnapján. Ráadásul ők nem engedhettek meg egy olyan drága ajándékot mint a Nintendo legújabb játékgépe.

Azt is az anya szemére vetették, hogy legalább megvárhatta volna, amíg a házigazda gyereke kibontja az ajándékait és azt érezze, a saját születésnapi buliján mégis csak ő az első. Ezért a redditező nő azt kérdezte a netes közösségtől, tényleg bunkó volt-e.

Nos, a hozzászólók szerint igen. Volt, aki azt írta, nem tudja elképzelni, hogy ajándékot vigyen a saját gyerekének más születésnapjára. Más azt mondta, nem lehet csak úgy kölcsönvenni az ünnepi hangulatot.

Az egyik kommentelő rámutatott, hogy még ha kevésbé drága ajándék is lett volna, akkor is tiszteletlenség így odaadni, ha pedig az ajándék nem érkezik meg időben, beszélhetett volna erről a lányával, és otthon odaadhatta volna az osztálytárs születésnapja után is – írja a parents.com.