Terhesség hétről hétre

Baba fejlődése

Kevesebb lakás épül, mint amennyit megvennének

Szerző: Babaszoba.hu

2019. szeptember 2.

Forrás: 24.hu

Ingatlanvásárlási boom indult: mindenki lakást akar venni. Ennek ellenére kevesebb épül, mint amennyit megvennének.

A legfrissebb statisztikai adatok most mindenki ingatlant akar vásárolni. A beruházók ugyanakkor nem kockáztatnak feleslegesen, kevesebb lakás épül, minta amennyit megvennének. Gadanecz Zoltán, a GDN Ingatlanhálózat alapító-tulajdonosa a 24.hu-nak elmondta, ha tudnának több ingatlant építeni, azok is elkelnének.
Kevesebb lakás épül, mint amennyit megvennének
Az EBI Építésaktivitási Jelentés adatai szerint az építőipar jól teljesített 2018-ban, még úgy is, hogy a lakásépítéseknél több mint 20 százalékos visszaesés volt tapasztalható 2017-hez képest.
Gadanecz Zoltán, a GDN Ingatlanhálózat alapító-tulajdonosának tapasztalatai szerint a beruházók igyekeznek határidőn belül felépíteni az új ingatlanokat, de óvatosak.
Senki nem vág bele olyan projektbe, amellyel kockáztatná a saját megtérülését. Nem állítható, hogy megtorpant ez a piac, mert a vásárlóközönség folyamatosan bővül, de a beruházók csak olyan projekteket vállalnak be, amelyek két éven belül megtérülnek. Hosszabb távra azonban már kevesen terveznek - magyarázta a szakértő a lapnak.
A számok azt mutatják, hogy az újépítésű ingatlanok jelentős része gazdára talál. A legjobb lakások már alaprajzról elkelnek, és az építkezések befejezése előtt 90-100 százalékos értékesítés tapasztalható. Nő a kereslet és a számok is azt sugallják: ha többet tudnának építeni, akkor azok is elkelnének - mondta Gadanecz Zoltán.
Kapcsolódó cikkeink:

Hozzászólások

Mit játsszak a gyerekkel? Kalkulátor

Támogatóink ajánlatai

h i r d e t é s

Facebook

Szponzorált hirdetések

Kapcsolódó fórum témák

Legkeresettebb címkék