Gyerek

Kevés nő edz keményebben a crossfites influencer kismamánál

Emily Breeze egy amerikai crossfites anyuka, aki nemrég adott életet harmadik gyermekének. A sportos anyukát rengetegen támadják a közösségi médiában, mert úgy vélik, túlzás, hogy még várandósan is ennyit edz.
2019. Szeptember 26.
Azért támadják az anyukát, mert túl sokat sportol (Fotó: Instagram)

Az édesanyát az Instagramon közel 70 ezren követik, videóival sokakat inspirál, és nála tényleg nincs pihenő: várandósan, de akár hetekkel a szülés után is végzi a különböző edzéseket – írja a 24.hu.

Az alábbi videó például napokkal a szülés előtt készült róla:

A bejegyzés megtekintése az Instagramonand just like that… my very last workout for the next 4 weeks. So much fun moving with my family today. Movement and exercise is medicine and happiness to me. I enjoy it and all the benefits it brings along. 3 Rounds: 20 reps of each movement- squat crisscross jumps, plank taps, jumping jacks + lunge. #lastworkoutbeforesurgery #breezethroughfitness #myfitpregnancy

Emily Breeze Ross Watson (@emilybreeze) által megosztott bejegyzés, Szept 15., 2019, időpont: 5:37 (PDT időzóna szerint)

A crossfites édesanyát követői közül sokan éppen azért támadták a nyáron, mert úgy gondolják, hogy túlzásba vitte az edzéseket, magára és a születendő gyermekére sem vigyázott. A vádakra Emily Breeze válaszolt egy hosszú posztban, amiben elmagyarázta, hogy szerinte várandósan éppen az a lényeg, hogy a kismama ne adja fel korábbi életét, és az egészségre, mind testileg, mind mentálisan igenis figyeljen oda. – Sose fogom megérteni, hogy miért támadnak valakit azért, mert egészséges és pozitívan áll az élethez. Annyi lehetőség lenne kevesebbet bíráskodni mások felett, és inkább támogatni azt, aki pozitív – írta az édesanya Instagram-bejegyzésében.

Emily Breeze edzési szokásairól a People magazin megkérdezett egy orvost, Dr. Joanne Stone-t, aki szerint a várandós nőknek természetesen egyeztetniük kell az orvosokkal, de a lényeg, hogy igenis lehet terhesen is edzeni – azt persze embere válogatja, kinek mennyit bír el a szervezete. Mivel a crossfites édesanya edzőnek állt, miután versenyszerűen abbahagyta a crossfitet, így a teste értelemszerűen sokkal több gyakorlatot bír el másokénál.

Kapcsolódó írásaink: