Terhesség hétről hétre

Baba fejlődése

Kétszer annyi időt töltünk a gyerekeinkkel, mint 50 éve

Szerző: B.G.- babaszoba.hu

2017. december 22. | Frissítve: 2021. január 22.

Forrás: babaszoba.hu

A mai szülők túl sokat dolgoznak és alig látják a gyerekeiket, a dolgozó anyáknak választaniuk kell: család vagy munka - ismerősek mindenkinek ezek a mondatok. Biztos, hogy régen minden jobb volt?

Kétszer annyi időt vagyunk a gyerekeinkkel, mint 50 éve
Általában azt gondoljuk, hogy manapság a szülők sokkal kevesebb időt töltenek a gyermekeikkel - a karrier vagy más családi helyzetnek köszönhetően -, mint amennyi időt a szüleink töltöttek velünk. A valóság azonban az, hogy ez nem igaz.
A The Economist-ben megjelent tanulmány 11országot (köztük az USA, Olaszország, Németország, Nagy-Britannia) vizsgált meg, és arra jutott, hogy napjaink anyukái átlagosan 104 percet töltenek naponta a gyerekeikkel, míg az apák napi 59 percet. De mi volt 50 évvel ezelőtt? A University of California kutató több mint 68 ezer anyát és valamivel több mint 53 ezer apát kérdeztek a napi rutinjukról és úgy találták, hogy 1965-ben egy anya átlagosan 54, egy apa pedig 16 percet töltött naponta a gyerekeivel. Az összes vizsgált országban növekedett a gyerekekkel töltött idő mennyisége, kivéve Franciaországot.
A mai szülők sokszor érzik úgy, hogy nem elég jók, sokszor érzik magukat bűnösnek abban, hogy nincsenek eleget a gyerekeikkel, de ez a tanulmány azt mutatja, hogy valójában kétszer annyi időt töltenek a gyerekeikkel, mint 50 éve (ettől persze, még mindenkinek jogos lehet az az érzése, hogy ez sem elegendő). A régen minden jobb megdőlni látszik, legalábbis ebben a tekintetben.
(A cikk forrása itt jelent meg.)
Kapcsolódó cikkeink család, együtt töltött idő témában:

Hozzászólások

Mit játsszak a gyerekkel? Kalkulátor

Támogatóink ajánlatai

h i r d e t é s

Facebook

Szponzorált hirdetések

Kapcsolódó fórum témák

Legkeresettebb címkék