Terhesség hétről hétre

Baba fejlődése

Két tinédzser nevelőszülőkhöz került, mert nem segítettek nekik lefogyni a szülők

Szerző: Babaszoba.hu

2021. március 15.

Forrás: babaszoba.hu

Kiemelték a családjukból és nevelőszülőkhöz került két tinédzser Angliában, mert bírósághoz fordultak szociális szervezetek a gyerekek elhízása miatt.

Két tinédzser nevelőszülőkhöz került, mert túlsúlyosak (fotó: Getty Images)
A bíróság szerint a szülők nem segítették a gyerekeiket abban, hogy lefogyjanak, és nem értették a szociális szervezetek aggodalmát. A bíróság úgy döntött, hogy a gyerekeket kiemeli a családjukból és nevelőszülőknél helyezi el őket.
Gillian Ellis bíró az esetet "nagyon szomorúnak és szokatlannak" minősítette.
A bírósági döntés előtt a szociális szervezetek javaslatokat fogalmaztak meg a családnak, hogyan tudnák segíteni a gyerekeket abban, hogy leadják a súlyfeleslegüket. A helyi önkormányzat edzőtermi bérletet biztosított az egész családnak, de a gyerekek súlya nem csökkent és nem vettek részt azokon a találkozókon, amelyek a súlyuk nyomon követését szolgálta volna.
A bíró szerint úgy tűnt, hogy a gyermekek szülei nem értik a szociális szolgálatok munkatársai által felvetett aggodalmak súlyosságát, és nem támogatták az egészséges táplálkozást és a testmozgást. Elmondta, hogy a gyerekeknek szükségük van arra, hogy "megtanulják az egészséges életmódot", és fogyásukkal javítsanak egészségükön.
"Mindenki egyetért abban, hogy ez egy nagyon szomorú és szokatlan eset, egy olyan szerető családnál, ahol a szülők kielégítik a gyermekek számos alapvető szükségletét, de nem elégítik ki a gyermekek egészségügyi szükségleteit. A szülők képtelenek voltak segítséget nyújtani a gyermekeknek ennek az állapotnak a kezelésében "- mondta ítéletében a bíró.
Hozzátette: "Az eset azért szokatlan, mert a gyerekek egyértelműen nagyon jó környezetben voltak, jó nevelést kaptak."
2012-ben egy ötéves kislányt vettek gondozásba, miután súlya elérte a 66 kg-ot, ami több mint háromszorosa az életkorának megfelelő egészséges gyermek súlyának. A walesi tanács nevelőszülőnél helyezte el a kislányt.
(Cikk forrása: theguardian.com)

Hozzászólások

Mit játsszak a gyerekkel? Kalkulátor

Támogatóink ajánlatai

h i r d e t é s

Facebook

Szponzorált hirdetések

Legkeresettebb címkék