Terhesség hétről hétre

Baba fejlődése

Készítsetek garázst!

Szerző: Rácz Anikó, A napfény illata blog írója

2016. május 26.

Forrás: babaszoba.hu

Mi a közös a játékautók, plüssállatok és a mezei pocok között?

Rendkívül gyorsan szaporodnak. Nálunk a játékautók és a plüssök száma a gyerekek születése óta exponenciálisan nő, annak ellenére, hogy időnként elajándékozunk belőlük egy-egy szatyornyit, vagy felajánljuk tombolaajándéknak az oviban, suliban. Bár amilyen szerencsénk van, általában visszanyerjük az összeset, kiegészítve a kollekciót még néhány cuki kis plüssfigurával, vagy gurulni képtelen autóval.

Készítsetek garázst!

Az autók közül különösen azok a termetes járgányok a kedvenceim, amelyek elfoglalják a fél gyerekszobát, és persze a szőnyegen kell belőlük kiállítást rendezni, mert ugye, a polcra, dobozba nem férnek be.
A kis lendkeresekes autókat viszont szeretem, meg azokat a hátrahúzósakat is (vagy ez ugyanaz?) és a matchboxok is tetszenek. Persze, a kisfiamnak ezekből is tekintélyes gyűjteménye van, a kedvenceket pedig fel kell sorakoztatni a parkettán, nem rostokolhatnak a dobozban.
Nos, ezek a kis járgányok éjszaka legalább olyan félelmetessé válnak, mint a szőnyegen szétszórt LEGO elemek, azzal a különbséggel, hogy LEGO-k esetén akupunktúrás pontjainkat térképezhetjük fel, és kipróbálhatjuk, hány oktávot tudnánk kiénekelni, persze, ha mernénk bármilyen hangot kiadni az éppen elalvó gyerkőc mellett, a kisautókra lépve pedig egyszerűen dobunk egy hátast, amitől aztán mukkanni sem tudunk egy jó ideig.
Nos, egy ilyen, nem önként vállalt hallgatás után határoztam el, hogy a kedves kis autóknak garázst építünk a gyerekszobában. Ráadásul közben újrahasznosítunk is.
Amire szükséged lesz:
 • gyümölcsös faláda
 • papírgurigák
 • színes papír
 • ragasztó, festék
 • Először a faládát megtisztítjuk a ragasztótól, papírmaradványoktól. Ehhez egy spatula, vagy egy kés lehet a segítségünkre, majd csiszolópapírral simítsuk a felületet.
  A faláda oldalát tetszőleges színűre lefestjük.
  A papírgurigák oldalára színes papírlapot ragasztunk.
  A faláda hátuljába, illetve egymáshoz beragasztjuk a gurigákat.
  És már készen is vagyunk! Beköltözhetnek az autók.
  Rácz Anikó blogját itt éritek el.

  Hozzászólások

  Mit játsszak a gyerekkel? Kalkulátor

  Támogatóink ajánlatai

  h i r d e t é s

  Facebook

  Szponzorált hirdetések

  Kapcsolódó fórum témák

  Legkeresettebb címkék