Terhesség hétről hétre

Baba fejlődése

Készíts PET palackból gyümölcstartót!

Szerző: Rácz Anikó, A napfény illata blog írója

2016. szeptember 22.

Forrás: babaszoba.hu

Kínálj szóló szőlőt, mosolygó almát újrahasznosított tálkából. Gyerekzsúrra is kiváló! Mutatjuk, hogy kell elkészíteni.

PET palackból gyümölcstartó

Szerencsére a gyerekeim szeretik a gyümölcsöket, bár ők leginkább közvetlenül a fáról, bokorról szeretik "lelegelni" a színes terméseket, nincs is jobb annál, mint a tőkéről leszedni a szőlőt, a fáról a szilvát, almát.
Elég sok gyerek van azonban, akibe nehéz belediktálni a zöldséget, gyümölcsöt: náluk érdemes kipróbálni egy ötletes tálalást, hátha kisebb lesz az ellenállás, de ezzel a jópofa ötlettel feldobhatjuk a gyerekbulikat is. Ráadásul egy újrahasznosítunk, az alapanyag sok háztartásban megtalálható, akár egy egész flotta kitelik belőle. A különféle műanyag flakonok nagyon jó alapanyagok, kedvünkre vághatunk belőle tetszőleges tálkákat.
Először leszedjük róla a címkét, majd egy éles ollóval körbevágjuk a palackot, kicsit igazíthatunk is rajta.
A kis tálkánk széle ekkor még éles, ezen segíthetünk úgy, hogy óvatosan meleg vasalón megolvasztjuk a peremet, vagy dekortapasszal leragasztjuk. Én ezt a megoldást választottam.
A tálka aljára egy kis lyukat fúrunk egy kis kézi fúróval, ebbe kerül a hurkapálca, melyre dekortapaszból zászlót applikáltam.
És már készen is van a PET hajó-tálka.
Szőlőnek, szedernek, almaszeleteknek, diónak, mogyorónak. Vágjunk fel almát, szemezzünk le szőlőt, aztán mehet a hajóba, a gyerekek meg szépen megeszik, akár játék közben, véletlenül is.
Egyetek sok-sok gyümölcsöt, vidám tálalásban!
Rácz Anikó blogját ITT érhetitek el.

Hozzászólások

Mit játsszak a gyerekkel? Kalkulátor

Támogatóink ajánlatai

h i r d e t é s

Facebook

Szponzorált hirdetések

Legkeresettebb címkék