Gyerek

Kedvenc Pagony könyvem

Bogyó és Babóca, Rumini, Cipelő cicák és Boribon: itt a nagy alkalom, hogy a gyerkőc lerajzolja kedvenc pagonyos mesehőseit, esetleg tovább szövögesse az ismert történeteket.
2011. Szeptember 09.

Rajzpályázat az olvasásért

Nem lehet elég korán kezdeni!

„Kedvenc Pagony könyvem” címmel rajzpályázatot hirdet a Pozsonyi Pagony, mely most ősszel ünnepli 10. születésnapját. A kiadó ezzel a kreatív versennyel szeretné felhívni a figyelmet az olvasás, a könyvek iránti szenvedély fontosságára, illetve, hogy nem lehet elég korán kezdeni az izgalmas olvasmányok megismerését. Októberben minden beérkezett pályaművet a Petőfi Irodalmi Múzeumban állít ki a Pozsonyi Pagony.

A pályázóknak csupán a könyvespolcon kell körbenézni, és megkeresni kedvenc Pagony olvasmányukat, legyen az Rumini, Bogyó és Babóca, Pipogya, Boribon vagy más kedvelt mesehős, és abból meríteni ihletet a rajzok elkészítéséhez. Bármilyen technikát lehet alkalmazni a művek megalkotásához – színes ceruza, vízfesték, zsírkréta, grafit és egyebek – a lényeg, hogy A4-es papíron érkezzenek. A beérkezett pályázatokat óvodás és kisiskolás (3-6 éves és 7-10 éves korosztály) kategóriában várja a kiadó az alábbi címre: Pozsonyi Pagony Budapest, 1137, Pozsonyi u. 26. A nevet, életkort és az emailcímet ne felejtse el a vállalkozó kedvű alkotó a rajz hátlapján feltüntetni! A kiadó szerkesztői és illusztrátorai bírálják és díjazzák a műveket.

A pályázatok leadási határideje: 2011. szeptember 30.

A Pozsonyi Pagonyról

A Pozsonyi Pagony Budapest első gyerekkönyvesboltja ahol a 0-14 éves korosztály és szüleik a lehető legteljesebb választékot kapják a nekik, illetve róluk szóló kiadványokból. Minden egy helyen megtalálható – a budapesti Pozsonyi úton és a világhálón is – legyen az könyv, folyóirat, zenei és mese CD, DVD, diafilm, társas- és kézműves játékok, valamint egyéb ajándéktárgyak.

A Pozsonyi Pagony gyerekkönyvesbolt 2001-ben alakult meg Budapesten (az országban első gyerekkönyvesboltként) azzal a céllal, hogy a gyerekirodalom a szépirodalom perifériájáról bekerüljön a valós irodalmi vérkeringésbe, hogy a figyelmet felhívja a gyerekkönyvek fontosságára, és arra, hogy a könyvekkel való ismerkedést nem lehet elég korán elkezdeni. A tapasztalat azt mutatja, hogy a szülők többsége nem tudja, mit vásároljon gyermekeiknek, nincs tisztában a választékkal, nem tudja eldönteni, melyik életkorban mi lenne a legmegfelelőbb könyv a gyermekének, és a pedagógusok sem feltétlenül tudják, mit ajánljanak tanítványaiknak, illetve milyen olvasmányokat vegyenek fel a kötelező vagy ajánlott irodalmi listába.

Ennek a hiánynak a pótlására kezdett el 2006-ban a Pozsonyi Pagony fokozatosan áttérni a gyermekkönyvek kiadására. Célja, hogy segítsen megtalálni a legizgalmasabb, legtanulságosabb, legszórakoztatóbb olvasmányokat, ezzel családok tízezreit hozzásegítve a minőségi gyermekirodalommal való megismerkedéshez. Az idén 10 éves kiadónál jelennek meg Boribon, Maszat, Bogyó és Babóca kicsiknek szóló történetei, itt olvasható a mindenki számára ismerős Rumini lehengerlően kalandos sorozata, Csoda és Kósza mulatságos kalandjai, Pipogya, a budapesti medve bolyongásai és még hosszan lehetne sorolni. 10 év alatt összesen 100 sikeres könyv látott napvilágot a kiadó gondozásában.