Terhesség hétről hétre

Baba fejlődése

Karácsony Gergely: Budapest leteszteli a tanárokat

Szerző: Babaszoba.hu

2020. november 5.

Forrás: babaszoba.hu

November végétől minden budapesti tanárnak és iskolai dolgozónak ingyenes koronavírustesztet biztosít a főváros - jelentette be Karácsony Gergely főpolgármester.

Karácsony Gergely: Budapest leteszteli a tanárokat (fotó: Getty Images)
A teszt minden tanárnak és iskolai dolgozónak jár, de nem lesz kötelező. A főpolgármester Facebook posztjában azt írja, hogy a főváros elkezdte az antigén alapú teszt beszerzését, és a már meglévő készletek mellé több mint 10 ezer PCR tesztet is beszereznek. "Az Európa több országában használt antigéntesztek nagy biztonsággal szűrik ki a fertőzőket és mindössze 15 perc alatt eredményt mutatnak. Úgy döntöttünk, önkéntes alapon, ingyenes tesztet biztosítunk a budapesti tanárok és iskolai dolgozók számára" - írja a főpolgármester.
A kerületi szakellátáson keresztül november végétől tudják biztosítani a tesztelést, azt tervezik, hogy a téli szünet után újabb tesztelési kört biztosítanak a pedagógusoknak és az oktatási intézmények munkavállalóinak. "Erről egyeztettünk a pedagógus szakszervezetekkel, bevonjuk őket a folyamatba."
Őrsi Gergely, II. kerületi polgármester szintén a Facebookon jelentette be, hogy a II. kerület tesztet biztosít az óvodai és bölcsődei dolgozóinak és a szociális intézményekben dolgozóknak, valamint a fővárossal közösen részt vesz a tanárok és iskolai dolgozók szűrésében.

Hozzászólások

Mit játsszak a gyerekkel? Kalkulátor

Támogatóink ajánlatai

h i r d e t é s

Facebook

Szponzorált hirdetések

Legkeresettebb címkék