Terhesség hétről hétre

Baba fejlődése

Jön a gendersemleges baba

Szerző: Babaszoba.hu

2019. szeptember 26.

Forrás: babaszoba.hu

A világ egyik legnagyobb játékszergyártója Creatable World néven gendersemleges babát dob piacra.

A világ egyik legnagyobb játékszergyártója, a Mattel közleménye szerint a gendersemleges baba úgy lett kialakítva, hogy lehet rövid vagy hosszú haja, lehet szoknyában és nadrágban is.
Jön a gendersemleges baba (fotó: Mattel)
A babák bárkit képviselnek, akik kívül állnak a hagyományos férfi és a nő besoroláson. Lehetővé teszi a gyermekek számára, hogy saját karaktereket alakítsanak ki.
Kim Culmone, a Mattel Fashion Doll Design munkatársa szerint a cég kutatása azt mutatja, hogy a gyerekek nem feltétlenül várják el, hogy a hagyományos nemi gendernormák jellemezzék a játékaikat. A játékok a kultúra tükröződése, a cég úgy érezte, hogy épp volt az ideje egy címke nélküli baba gyártásának.
A játékgyártó társaságokat korábban többen is bírálták azért, hogy nemi szempontból specifikus vagy a nemi sztereotípiákat erősítő játékokat készítenek.
Jeff Ingold, az LGBT egyik vezetője is üdvözölte az új babát: "Üdvözlendő lépés egy befogadóbb társadalom felé olyan játékok létrehozása, amelyek segítenek a fiataloknak a nemi sztereotípiák lebontásában."
A Mattel az új babákat szakemberek, szülők és gyerekek együttesével tervezte.
Kapcsolódó cikkeink:

Hozzászólások

Mit játsszak a gyerekkel? Kalkulátor

Támogatóink ajánlatai

h i r d e t é s

Facebook

Szponzorált hirdetések

Kapcsolódó fórum témák

Legkeresettebb címkék