Terhesség hétről hétre

Baba fejlődése

Jöhet a második gyerek!

Szerző: W. Ungváry Renáta

2012. november 3. | Frissítve: 2017. március 14.

Forrás: babaszoba.hu

Vajon mikorra időzítsük a szexet, hogy a második gyerek megfoganjon? Íme a legjobb módszerek.

Jöhet a második baba!


Hogyan időzítsük a szexet? Nem is olyan ritka kérdés ez, már csak azért sem, mert a párok többsége nem szeretné a véletlenre bízni az újabb baba időzítését. A hímivarsejtek két-három napig képesek megtermékenyíteni a petesejtet, amely egy ciklus folyamán legfeljebb 24 órán keresztül fogadóképes. Lássuk, milyen módszerekkel szerezhettek tudomást a peteérés időpontjáról!
- A legpontosabb, de egyben legköltségesebb megoldás az ovulációs teszt. Csak rá kell pisilni a tesztcsíkra, az méri a luteinizáló hormon szintjét, amely a tüszőrepedést jelzi. Ha a teszt pozitív, huszonnégy órán belül célszerű szexelni a siker érdekében!
- Pontos, ingyenes, de sajnos csak utólagos információval szolgál az ébredési hőmérséklet mérése. Az alaphő változása a progeszteronszint változását jelzi. A peteérést követően ez ugrásszerűen nő, és ezzel együtt emelkedik a testhőmérséklet is.
- Ki is számolhatod, de csak utólag! A menstruáció első napjától számolj visszafelé 14 napot, akkor volt a peteérés, vagyis nem feltétlenül a ciklus közepén, ahogy azt sokan hiszik. Ám becslések alapján is egészen jó eredményhez juthattok, ha hat-hét ciklust megfigyelsz egymás után, és feljegyzed az alaphő, a méhnyaknyák változásait, valamint azt is megfigyeled, mit érzel: például a mellfeszülést, enyhe vagy élesebb hasi fájdalmat azon az oldalon, ahol a peteérés bekövetkezik.
Vagyis a legbiztosabb válasz a kérdésre az, hogy a megtermékenyülés esélye minden szempontot egybevetve akkor a legnagyobb, ha peteérés előtt egy-két nappal, valamint a peteérés időpontjában is próbálkoztok a szexszel.

Hozzászólások

Mit játsszak a gyerekkel? Kalkulátor

Támogatóink ajánlatai

h i r d e t é s

Facebook

Szponzorált hirdetések

Kapcsolódó fórum témák

Legkeresettebb címkék