Terhesség hétről hétre

Baba fejlődése

Jobban tanul a gyerek, ha sokat utazhat

Szerző: Babaszoba.hu

2019. január 19. | Frissítve: 2020. január 23.

Forrás: babaszoba.hu

Ha azt szeretnéd, hogy a gyermeked jobban teljesítsen az iskolában, vidd el többször nyaralni, az utazás ugyanis nagyon jó hatással van a kicsikre - ezt derítette ki egy új kutatás.

A kutatásba 1500 amerikai tanárt vontak be, akiknek 74 százaléka úgy vélte, hogy az utazás "nagyon pozitív hatással van" a gyerekek személyiségének fejlődésére, 56 százalékuk pedig úgy gyondolja, hogy ez a pozitív hatás hosszabb távon is érvényesül.
Javít a tanulmányi eredményeken az utazás
A pedagógusok szerint azok a gyerekek, akik többször utaznak, és a sajátjukon kívül más kultúrákat is megismerhetnek, sokkal toleránsabbak, jobban tisztelnek másokat, nyitottabbak a tanulásra és arra is, hogy új dolgokat kipróbáljanak. A pozitív hatások nemcsak az osztályteremben, hanem azon kívül is érvényesülnek: az utazó gyerekek önállóbbak, magasabb önértékelésük és jobban alkalmazkodnak az új helyzetekhez. Emellett pedig jobban is ki tudják magukat fejezni.
Szerencsére, nem kell messzire menni ahhoz, hogy a gyermekünk megtapasztalhassa az utazással járó előnyöket: országon belül is találhatunk olyan városokat, melyekbe ellátogatva beindíthatjuk a kicsi fantáziáját és új dolgokat taníthatunk neki.
(via)
Ez is érdekelhet:

Hozzászólások

Mit játsszak a gyerekkel? Kalkulátor

Támogatóink ajánlatai

h i r d e t é s

Facebook

Szponzorált hirdetések

Kapcsolódó fórum témák

Legkeresettebb címkék