Gyerek

Jobban tanul a gyerek, ha sokat utazhat

Ha azt szeretnéd, hogy a gyermeked jobban teljesítsen az iskolában, vidd el többször nyaralni, az utazás ugyanis nagyon jó hatással van a kicsikre - ezt derítette ki egy új kutatás.
2019. Január 19.
Javít a tanulmányi eredményeken az utazás

A kutatásba 1500 amerikai tanárt vontak be, akiknek 74 százaléka úgy vélte, hogy az utazás “nagyon pozitív hatással van” a gyerekek személyiségének fejlődésére, 56 százalékuk pedig úgy gyondolja, hogy ez a pozitív hatás hosszabb távon is érvényesül.

A pedagógusok szerint azok a gyerekek, akik többször utaznak, és a sajátjukon kívül más kultúrákat is megismerhetnek, sokkal toleránsabbak, jobban tisztelnek másokat, nyitottabbak a tanulásra és arra is, hogy új dolgokat kipróbáljanak. A pozitív hatások nemcsak az osztályteremben, hanem azon kívül is érvényesülnek: az utazó gyerekek önállóbbak, magasabb önértékelésük és jobban alkalmazkodnak az új helyzetekhez. Emellett pedig jobban is ki tudják magukat fejezni.

Szerencsére, nem kell messzire menni ahhoz, hogy a gyermekünk megtapasztalhassa az utazással járó előnyöket: országon belül is találhatunk olyan városokat, melyekbe ellátogatva beindíthatjuk a kicsi fantáziáját és új dolgokat taníthatunk neki.

(Cikk forrása: parents.com)

Ez is érdekelhet: