Terhesség hétről hétre

Baba fejlődése

Jemen: kórházban ápolt gyerekek élete forog veszélyben

Szerző: Babaszoba.hu

2018. november 8.

Forrás: UNICEF

A jemeni Hudayda kikötővárosban folyó intenzív harcok az Al Thawra kórház fenyegető közelségében zajlanak, emiatt 59 gyerek - köztük 25 intenzív osztályon ápolt kis beteg - élete került veszélybe.

Jemen: kórházban ápolt gyerekek élete forog veszélyben
Mind a kórház személyzete, mind a betegek súlyos bombázásokról és heves tűzharcokról számoltak be. Az Al Thawra-ba való bejutás és kijutás nincs biztosítva, miközben ez az intézmény a térség egyetlen működő kórháza.
"Megengedhetetlen, hogy az Al Thawra Kórház is harcok színterévé váljon. A 400 000 súlyos alultápláltságban szenvedő jemeni gyerek 40%-a Hudaydah-ban és a környező kormányzóságokban él, és sokan közülük azért szorulnak kórházi ápolásra, mert állapotuk sürgős ellátást igényel" - közölte Henrietta Fore, az UNICEF ügyvezető igazgatója.
A harcok felerősödtek a városi kikötő körül is, ahová a humanitárius segélyek, az üzemanyag utánpótlás és a kereskedelmi áruk érkeznek. A halálesetek száma katasztrofális méreteket ölthet, amennyiben a kikötő megsérül, megsemmisül a harcokban, vagy ostrom alá kerül.

Az UNICEF terepen lévő csapatai életmentő készletekkel, gyógyszerekkel, tiszta vízzel látják el a lakosságot, valamint terápiás készételeket biztosítanak a súlyosan alultáplált gyerekek számára. A harcok tovább fokozódása azonban visszavetheti az UNICEF erőfeszítéseit.
"Az UNICEF felszólítja a harcban álló feleket a tűzharc beszüntetésére a kórház közelében és annak környékén, valamint sürgeti a kórházhoz való szabad hozzáférés biztosítását a civil lakosok számára. Felszólítja a feleket továbbá arra is, hogy jogi kötelezettségeiket tiszteletben tartva szüntessék be a civil objektumok, többek között a kikötő elleni támadásokat" - jelentette ki Henrietta Fore.
Kapcsolódó cikkeink:

Hozzászólások

Mit játsszak a gyerekkel? Kalkulátor

Támogatóink ajánlatai

h i r d e t é s

Facebook

Szponzorált hirdetések

Kapcsolódó fórum témák

Legkeresettebb címkék