Terhesség hétről hétre

Baba fejlődése

Járvány: megvan a döntés az iskolásokról

Szerző: Babaszoba.hu

2020. május 20.

Forrás: babaszoba.hu

Az iskolás gyerekek szüleit az utóbbi napokban az foglalkoztatta, hogy mennek-e a sulisok még ebben a tanévben iskolába, vagy marad-e végig a "home school" rendszer. Arról is volt szóbeszéd, hogy hosszabb lesz a tanév.

Június 2-ától engedélyezik a pedagógusok és tanulók oktatási célú találkozását kiscsoportos konzultációk, vagy egyéni felzárkóztatás formájában - olvasható a kormany.hu oldalon. A szerda este felkerült tájékoztatás szerint ennek ellenére a digitális tanrend marad június 15-éig, s ami még nagyon fontos - sokaknak megnyugtató - információ: nem lesz hosszabb a tanév, azaz június 15-ével lezárul.
Június 15-én véget ér a tanév (Fotó: Getty Images)
Június 2-ától minden intézményben biztosítani kell a gyerekek felügyeletét, június 26-áig pedig az étkeztetést is. A gyermekfelügyeletben résztvevők számára felzárkóztató, a tanulásukat segítő tevékenységeket lehet szervezni. A találkozások lehetővé tételének célja, hogy az arra rászoruló diákok felzárkóztatása megtörténhessen. A ballagást, tanévzárót nem tarthatják meg az intézmények, kivéve ha ezek kis létszámmal, osztály szinten valósulnak meg.

Az ovik és bölcsik is nyitnak

A vidéki megyékben május 25-étől, míg a fővárosban június 2-ától nyitnak a bölcsődék és az óvodák. Orvosi igazolást nem kell vinniük  a gyerekeknek arról, hogy egészségesek és közösségbe mehetnek, mindössze egy szülői nyilatkozatot kell leadni, hogy gyermek nem szenved fertőző betegségben.
Április 30-ától egyébként már ügyeleti rendszer szinten működniük kell a bölcsiknek, oviknak, erre egy kormányrendelet kötelezte az intézményeket.

Hozzászólások

Mit játsszak a gyerekkel? Kalkulátor

Támogatóink ajánlatai

h i r d e t é s

Facebook

Szponzorált hirdetések

Kapcsolódó fórum témák

Legkeresettebb címkék