Terhesség hétről hétre

Baba fejlődése

Itt a kerekes székes Barbie

Szerző: Babaszoba.hu

2019. július 28.

Forrás: babaszoba.hu

Sokan teljesen elutasítják a Barbie babákat, mert úgy vélik, a valóságtól teljesen elrugaszkodott szépségideált közvetítenek a kislányoknak. A gyártó azonban újabb lépéseket tesz azért, hogy minél változatosabban mutassák be a női testet.

A legújabb a Fashionista Barbie-k között a kerekes székes, illetve az eltávolítható lábprotézissel rendelkező baba, amelyeket néhány amerikai üzletben már meg is lehet vásárolni. A Fashionista babák között van alacsony, magas, molett, sötétebb bőrű és göndör hajú is. Kim Culmone, a babákat gyártó Mattel alelnöke szerint az új babákat részben azért alkották meg, hogy eleget tehessenek a vásárlói kéréseknek.
Az új Barbie kerekes székben ül
A Mattel korábban is igyekezett már mozgássérült babákat gyártani: 1997-ben dobták piacra Beckyt, akiből az első két hétben 6000 darabot adtak el, és a vásárlók és a szakemberek egyaránt üdvözölték a gyártó kezdeményezését. Gyorsan kiderült azonban, hogy az "akadálymentesség" nem volt tökéletes, mert a kerekes székben ülő baba nem fért át például Barbie házának ajtaján. Beckyt végül 2017-ben kivonták a forgalomból, anélkül, hogy valóban részévé tették volna Barbie világának. "Ahelyett, hogy helyrehozta volna a hibát, a Mattel egyszerűen kikukázta Beckyt. Milyen üzenetet közvetít ez nekünk, kerekes székeseknek? Hogy könnyebb megszabadulni valakitől, aki mozgássérült, ahelyett, hogy a világot alakítanánk hozzá" - írta Amy Keys a The Mighty internetes portálon.
Az új babákkal ezen a hozzáálláson kíván változtatni a Mattel, ráadásul a tervezésbe mozgássérülteket is bevontak, hogy még életszerűbb legyenek a babák. A 12 éves, karprotézissel élő Jordan Reeves ötlete volt például az, hogy Barbie lábprotézise levehető legyen.
(via)
Ez is érdekelhet:

Hozzászólások

Mit játsszak a gyerekkel? Kalkulátor

Támogatóink ajánlatai

h i r d e t é s

Facebook

Szponzorált hirdetések

Legkeresettebb címkék