Terhesség hétről hétre

Baba fejlődése

Iskolaőrséget vezetnek be az iskolákban

Szerző: Babaszoba.hu

2020. június 1.

Forrás: napi.hu

Iskolaőrség létrehozásáról döntött a kormány és kibővítik azoknak a bűncselekményeknek a körét, amelyeknél a büntethetőség alsó korhatára 12 év - jelentette be Gulyás Gergely, a Miniszterelnökség vezetője.

Iskolaőrséget vezetnek be az iskolákban (fotó: Getty Images)
Mintegy 500 iskolában hoznak létre iskolaőrséget, ebből 140-150 szakiskola. Az iskolaőr a tantestület tagja lesz, állandó jelleggel jelen lesz az iskolákban, azokban az iskolákban, ahol a legsúlyosabb fegyelmi problémák vannak. Az iskolaőrök vélhetően korábbi rendőrök lesznek. Az iskolaőröknél nem lesz fegyver, de más kényszerítő eszközök lehetnek nála, és intézkedési jogosultsága is lesz erőszak megakadályozására -  írja az MTI nyomán a napi.hu.
A kormány arról is döntött, hogy kibővíti azoknak a bűncselekményeknek a körét, amelyeknél a büntethetőség alsó korhatára 12 év, és a pedagógusok sérelmére elkövetett összes bűncselekmény ebbe a körbe tartozik majd - közölte a tárcavezető.
Az államnak feladata, hogy az iskolában a rendet biztosítsa, a pedagógusokat pedig megvédje - véli Gulyás, és megjegyezte: a legtöbb helyen ilyen problémák nincsenek, de vannak olyan térségek, ahol rendszeresek a fegyelmi gondok, és állandó a tanárokkal szembeni erőszak veszélye, ami tűrhetetlen, megengedhetetlen.
A kormány egyeztetett az érintett térségek országgyűlési képviselőivel is, mindannyian támogatták a javaslatot. Ha pedig szükséges, a kormány kész több iskolaőrt is alkalmazásba állítani - közölte Gulyás.

Hozzászólások

Mit játsszak a gyerekkel? Kalkulátor

Támogatóink ajánlatai

h i r d e t é s

Facebook

Szponzorált hirdetések

Legkeresettebb címkék