Terhesség hétről hétre

Baba fejlődése

Iskolaérettség: megszavazták a hosszabbítást

Szerző: Babaszoba.hu

2019. december 11.

Forrás: eduline.hu

Az országgyűlés január 31-ig meghosszabbította a tankötelezettség alóli felmentési kérelem beadási határidejét.

Iskolaérettség: megszavazták a hosszabbítást (fotó: iStock)
Megszavazták a beiskolázással kapcsolatos halasztást, így két hetet nyertek a szülők -  írja az eduline.hu.
Átmeneti jelleggel január 15-ről január 31-re módosult az iskolahalasztási kérelmek benyújtásának határideje. Így azok a szülők, akik nem szeretnék, hogy jövőre iskolába menjen hatéves gyermekük, január végéig nyújthatják be az Oktatási Hivatalhoz a kérelmet.
Mint ismert azoknak a gyerekeknek, akik augusztus 31-ig betöltik a hatodik életévüket, szeptembertől iskolába kell menniük. Az eddigi gyakorlattól eltérően többé nem a szülők és az óvodapedagógus dönt a halasztásról, hanem kérelmet kell benyújtaniuk a szülőknek az Oktatási Hivatalhoz. A hivatal a szülő indoklása és a csatolt dokumentumok alapján dönt, de a helyi pedagógiai szakszolgálatok segítségét is kérheti.
Ha a szakértői bizottság 2020. január 15-e előtt kiállított véleménye azt tartalmazza, hogy a hatéves gyermek további egy évig maradhat az óvodában, akkor nincs szükség arra, hogy a szülő kérelmezze ezt az Oktatási Hivatalnál. Ebben az esetben a gyermek automatikusan további egy évig óvodai nevelésben vehet részt - írja az Oktatási Hivatal.
Kapcsolódó cikkeink:

Hozzászólások

Mit játsszak a gyerekkel? Kalkulátor

Támogatóink ajánlatai

h i r d e t é s

Facebook

Szponzorált hirdetések

Kapcsolódó fórum témák

Legkeresettebb címkék