Terhesség hétről hétre

Baba fejlődése

Inkább két reggeli, mint egy sem

Szerző: -

2016. április 1.

Forrás: Medipress

Azok a gyerekek inkább lesznek túlsúlyosak, akik egyáltalán nem reggeliznek, mint azok, akik nemhogy reggeliznek, de kétszer is esznek ebéd előtt - állapította meg egy kutatás.

Inkább kétszer mint egyszer sem!

Korábbi kutatások már egyértelműen bizonyították, hogy a reggelizés, az ideális testsúly és az iskolai teljesítmény összefüggésben áll egymással, de voltak olyan vélemények, hogy azok, akik a délelőtt folyamán többször esznek (reggeliznek), könnyen elhízhatnak.
Ezt a feltételezést cáfolta meg Jeanette Ickovics, a Yale Egyetem kutatója. A mostani eredmények azt mutatják, hogy azok az iskolások egészségesebbek, akik otthon és az iskolában is reggeliznek.

Ickovics 12 iskola 584 diákját követte figyelemmel: az iskolák mindegyike biztosított reggelit a diákjainak. A kutatók a 2011/2012-es és a 2013/2014-es években nézték meg a tanulók reggelizési szokásait és a testsúlyukat. A kutatás eredményei azt mutatták, hogy azok a fiatalok híztak el nagyobb eséllyel, akik egyáltalán nem reggeliztek, mintsem azok, akik otthon és a suliban is ettek valamit.

A fiatalkori elhízás különösen aktuális Angliában, ahol minden ötödik iskolás túlsúlyos, az USA-ban pedig minden harmadik diákot érint az elhízás. A gyerekkori elhízás azért veszélyes, mert nagyobb az esélyük a gyerekként túlsúlyosaknak, hogy felnőttként is azok lesznek, a cukorbetegség és a szívbetegség kockázata pedig nagyobb.

A kutatás a Pediatrics Obesity c.lapban jelent meg, az eredmények ismeretében a szakemberek szerint a két reggeli sokkal jobb döntés, mint ha egyáltalán nem reggeliznénk.

Kapcsolódó cikkeink:
 • Minden harmadik óvodás túlsúlyos
 • Egyél együtt a gyerekkel - ez is segít megelőzni a gyermekkori elhízást
 • Gyerekkori elhízás ellen közös étkezés, sok alvás és kevés tévé
 • Hazánkban van a legtöbb túlsúlyos gyerek
 • Reggeliztél ma már?

 • Hozzászólások

  Mit játsszak a gyerekkel? Kalkulátor

  Komplex gyermekkardiológiai vizsgálatokat is kínál az Oktogon Medical Center (X)

  Az Oktogon Medical Center Budapest egyik legdinamikusabban fejlődő magánorvosi központja.

  Támogatóink ajánlatai

  h i r d e t é s

  Facebook

  Szponzorált hirdetések

  Legkeresettebb címkék