Gyerek

Influenza: így tehetsz azért, hogy ne kapja el a gyerek

Durvább influenzajárványra kell számítani idén a Házi Gyermekorvosok Országos Egyesületének elnöke szerint. Ausztráliából ugyanis súlyosabb járvány érkezik az északi féltekére.
2017. December 05.
Influenza: így tehetsz azért, hogy ne kapja el a gyerek

Póta György, a Házi Gyermekorvosok Országos Egyesületének elnöke arra figyelmeztet, hogy a korábbiaknál súlyosabb és keményebb lefolyású influenzajárványra kell számítani az idén, mert Ausztráliában súlyos járvány volt, ami az ottani tél elmúltával az északi féltekére terjed át ? adta hírül az Inforádió.hu.

A gyerekek ugyan nem tartoznak a rizikócsoportba, de a krónikus betegek, legyenek azok az idősek vagy gyerekek veszélyeztetettebbek. A gyerekek immunrendszere és ellenálló képessége azzal erősíthető, ha C– és D-vitamint szednek, megfelelően táplálkoznak és betartják az alapvető higiéniai szabályokat.

Arra is ismételten felhívta a figyelmet, hogy az antibiotikumok nem használnak a vírusokkal szemben, sőt a felesleges antibiotikumok gyengítik az immunrendszert. A nemzetközi statisztikák szerint Magyarország élen jár az antibiotikumok fogyasztásában, a túlfogyasztás pedig rezisztenciát okoz, aminek következménye, hogy egyre többen meghalhatnak bakteriális fertőzésekben.

Kapcsolódó cikkeink influenza témában:

Az influenza tünetei

Kinek kell influenza ellen oltatni? Az infektológus válaszol

Influenza kezelése gyermekkorban

Forrás: Inforádió.hu