Gyerek

Ilyen feltételekkel működhet a munkahelyi gyerekfelügyelet

Megjelent a munkahelyi gyerekfelügyelet szabályairól szóló kormányrendelet.
2020. December 09.
Ilyen feltételekkel működhet a munkahelyi gyerekfelügyelet (fotó: Getty Images)

Megjelent a Magyar Közlönyben az a kormányrendelet, ami meghatározza, milyen feltételek mellett szervezhetik meg a munkáltatók dolgozóik gyerekeinek felügyeletét, ha azok a veszélyhelyzet alatt rendkívüli szünet vagy digitális oktatás elrendelése miatt nem mehetnek iskolába, óvodába – írja a 444.hu.

Munkahelyi gyerekfelügyelet alatt 20 hónapostól 14 éves korig lehetnek a gyerekek, munkanapokon reggel 6 és este 18 óra között, azzal a feltétellel, ha a szülő írásban nyilatkozik arról, hogy gyerekénél betegségre utaló tünetekről nincs tudomása.

A munkahelyi gyermekfelügyeletet a munkaadó kiscsoportos formában szervezheti meg, ha szükséges, akár vegyes életkorú csoportokban – fogalmaz a rendelet.

A munkáltató által szervezett munkahelyi gyerekfelügyeletet legkésőbb a tevékenység megkezdését megelőző napon kell bejelenteni a települési önkormányzat polgármesterének, a fővárosban a kerületi polgármesternek, és a népegészségügyi feladatkörében eljáró járási – a fővárosban kerületi- kormányhivatalnak. A bejelentésről a polgármester tájékoztatja a minisztert.

Forrás: 444.hu