Terhesség hétről hétre

Baba fejlődése

Így spórolj a háztartáson! - 10 tuti tipp

Szerző: Terts Mónika

2012. január 30. | Frissítve: 2015. június 6.

Forrás: babaszoba.hu

Új sorozatunkban megpróbáljuk területekre lebontva hasznos és egyszerű tippekkel bemutatni, a háztartás mely területein lehet egy kis odafigyeléssel pénzt megtakarítani.

Mosás, mosogatás, vízmelegítés- A vízmelegítőket (bojler, forraló) rendszeresen mentesítsük a vízkőtől.
- A mosogatógépet és a mosógépet lehetőleg pakoljuk tele, mielőtt elindítanánk - de ne tegyünk bele többet, mint amennyi a megengedett mennyiség.
- Általában túl sok mosószert használunk a mosáshoz: érdemes kipróbálni, nem érjük-e el ugyanazt a hatást kevesebb vegyszerrel.
- Kerüljük a túl hosszú és magas hőfokú programokat, az előmosást. Ehelyett áztassuk be a ruhát mosás előtt, és/vagy használjunk folttisztítót. Erre sokszor a gyerekes háztartásokban eleve szükség van minden mosásprogram mellett. Bizarrnak tűnő, mégis tökéletes megoldás az epeszappan. Aki nem ennyire bátor, hagyományos mosószappannal is dolgozhat.

Takarítás- A takarításban a természetes módszerek a vegyszerek töredékébe kerülnek, és még a környezetet is kímélik, bár néha tényleg macerásabb az elkészítésük és a használatuk. Ha valaki kedvet érez az otthoni kotyvasztáshoz, ezeken a linkeken találhat egyszerű "recepteket": lukreciakencei.hu
edes-oko-otthon.blogspot.com

- A mikroszálas törlőkendők használatával csökkenthetjük a drága takarítószerek vásárlását, moshatók, és hosszú ideig használhatók. Ablakpucolásra, //www.babaszoba.hu/articles/fullpage/kisgyerek/A_haztartasi_tisztitoszerek_a_legveszelyesebbek_a_kicsikre?aid=20100806120108csempemosásra például tiszta vízzel is kiválóak.
- Amint azt már a mosószereknél említettük, számos esetben a gyártó jóval több vegyszer adagolását ajánlja, mint amennyire valójában szükség van, így érdemes kísérletezni, mekkora az a legkisebb mennyiség, amely még hatékony.
- Ennek az ellentéte is igaz persze: sokszor van olyan koncentráltabb szer, amely drágább ugyan, de kevesebb is elég belőle.
- A bolthálózatok saját márkás szerei sokszor ugyanolyan jó minőségűek, mint a márkás társaik, érdemes kipróbálni őket, pár száz forintnál nem tudunk többet bukni, hosszú távon viszont vagyonokat spórolhatunk a használatukkal. Sokszor nincs is szükség egyes vegyszerek használatára: például öblítőre, ha vízlágyítót használunk, vagy nem kemény a víz a lakóhelyünkön.

A takarítás egy nőnek sem a szíve csücske


Hozzászólások

Mit játsszak a gyerekkel? Kalkulátor

Támogatóink ajánlatai

h i r d e t é s

Facebook

Szponzorált hirdetések

Legkeresettebb címkék