Terhesség hétről hétre

Baba fejlődése

Így lesz varázslatos a karácsony a gyerekeddel!

Szerző: Babaszoba.hu

2018. december 8. | Frissítve: 2021. december 16.

Forrás: babaszoba.hu

Az ünnepi időszak különösen varázslatos lehet a kisgyerekeknek - nekünk, szülőknek hatalmas szerepünk van ebben. Következzen néhány olcsó, egyszerű ötlet, amivel igazán különlegessé tehetjük a karácsonyt!

Faggassuk ki a gyereket és írjunk listát!

Ne azt kérdezzük meg tőle, hogy milyen (drága és trendi) ajándékot szeretne, hanem azt, mi mindenre emlékszik szívesen a korábbi ünnepekből, melyek a legkedvesebb emlékei. "A gyerekek gyakran olyan dolgokra emlékeznek, amiről a felnőttek elfeledkeztek, nekik teljesen más dolgok a fontosak, mint nekünk" - mondja Heidi McBain családterapeuta. Ezt a listát nyugodtan tekintsük inspirációnak, útmutatásnak! Így biztosan olyan programokat tudunk szervezni a gyereknek, amit élvezni fog!
Egyszerű módszerekkel is különlegessé tehetjük az ünnepeket

Adjuk ajándékba az időnket!

Különösen fontos lehet a kettesben eltöltött idő, ha több gyerekünk is van. Mit szeret a legjobban csinálni: közösen kirándulni vagy játszani a szabadban, pizzát enni vagy éppen mozizni? Készítsünk neki személyre szóló ajándékutalványt, és egy-egy délutánon csak rá koncentráljunk!

Tartsunk díszkészítő délutánt

Töltsünk egy délutánt karácsonyi díszek készítésével, például színes papírból, festett fenyőtobozból, szalagokból, gyöngyökből vagy akár só-liszt gyurmából!

Teremtsünk új hagyományokat!

Minden családban vannak olyan hagyományok, amelyekre évtizedek után is szívesen emlékeznek vissza, és ezeket gyakran örömmel tovább is adják a gyerekeknek. Nyugodtan bevezethetünk azonban új szokásokat - engedjük meg, hogy a gyerekek döntsék el, mi legyen az! Nem kell nagyon bonyolultnak lennie: sétáljunk egyet a kivilágított városban, vagy nézzünk meg közösen egy karácsonyi filmet.

Szervezzünk egy játék-napot!

Legyen egy olyan napunk, amikor annyit játszunk, amennyit csak bírunk - akár kifejezetten karácsonyi játékokat is kitalálhatunk! Ügyeljünk arra is, hogy a szabadtéri játékra is elég időt szánjunk, ez segít levezetni az ünnepek előtti feszültséget.

Süssünk közösen a barátoknak, ismerősöknek!

A házilag készült süteményeknek, mézeskalácsnak vagy akár szaloncukornak senki nem tud ellenállni! A gyerekek általában imádnak sütni, és legalább annyira élvezik, ha megajándékozhatják a szívüknek kedves embereket.

(via)

Ez is érdekelhet:

Hozzászólások

Mit játsszak a gyerekkel? Kalkulátor

Támogatóink ajánlatai

h i r d e t é s

Facebook

Szponzorált hirdetések

Legkeresettebb címkék