Terhesség hétről hétre

Baba fejlődése

Így károsíthatja az okostelefon a hallásunkat

Szerző: Babaszoba.hu

2017. november 29.

Forrás: mindenamihallas.hu

A mindennapos használatnak köszönhetően a mobil-és okostelefonok több tanulmány szerint is károsítja a hallásunkat. A legfőbb probléma a túlzott hangerő használata.

Így károsíthatja az okostelefon a hallásunkat
Ma már a világon minden negyedik ember használ okostelefont minden nap. Vannak azonban az egészségre gyakorolt negatív hatásai is a mobilozásnak. Elsősorban a hallást károsíthatják.
A mindennapos telefonhasználatnak vannak negatív hatásai, és ezt több tanulmány is alátámasztja. Elsősorban a hallásra gyakorol negatív hatást, a fő problémát a túlzott hangerő jelenti, de a kibocsátott elektromágneses hullámok sem veszélytelenek. Azok, akik rendszeresen használnak mobiltelefont gyakoribb a halláscsökkenés, mint azoknál, akik nem használnak.
Az Egészségügyi Világszervezet szerint a túl hangos zenehallgatás egymilliárd fiatal hallását veszélyezteti a világon. A városok magukban is zajosak, emiatt a fiatalok,, hogy elnyomják a külvilág zaját még hangosabbra állítják a fülhallgató hangerejét. A hallószőrök az hangok agyba való továbbításáért felelősek, ezeket a hallószőröket károsítják a hanghullámok. Ha a hallószőrök egyszer elhalnak, akkor nem tudnak többé regenerálódni.
A nagy hangerő a fülben található izmokat is összehúzza, így pedig a hallócsontocskák mozgása korlátozódik, aminek az lesz a következménye, hogy nem tudja a rezgést hatékonyan közvetíteni. Ez pedig arra ösztönzi a zenehallgatókat, hogy még hangosabbra állítsák a telefont.
Szakértők azt tanácsolják, hogy tartsuk távol a telefont a fülünktől, használjunk kihangosítót vagy headsetet, beszéljünk lehetőleg minél kevesebbet és zenehallgatáskor zajszűrős fülhallgatót használjunk.
Ha kölcsönkapunk telefont, mindig ellenőrizzük a hangerőt, mielőtt használnánk.
Kapcsolódó cikkeink hallás témában:

Hozzászólások

Mit játsszak a gyerekkel? Kalkulátor

Támogatóink ajánlatai

h i r d e t é s

Facebook

Szponzorált hirdetések

Kapcsolódó fórum témák

Legkeresettebb címkék