Terhesség hétről hétre

Baba fejlődése

Így javulhat a gyerek teljesítménye

Szerző: Babaszoba.hu

2020. január 3. | Frissítve: 2021. február 2.

Forrás: babaszoba.hu

Bizonyos típusú önszuggesztív üzenetek javíthatják a gyerekek teljesítményét - erre a következtetésre jutottak a kutatók.

Talán nem meglepő: azok a gyerekek, akiknek kevesebb az önbizalma, rosszabbul teljesítenek az iskolában. Holland kutatók azt vizsgálták, hogy az alacsony önértékelésű gyerekeknél önmaguk ösztönzése milyen teljesítmény-változáshoz vezet. 
A kutatás során egy matematika tesztet írattak a gyerekekkel két részletben. A teszt második felvonása előtt a gyerekek egy részével az erőfesztéseikre vonatkozó pozitív üzeneteket mondatták: "Mindent megteszek, hogy jól sikerüljön." A második csoport tehetségre, képességre vonatkozó üzenetet mantrázott: "Jó vagyok matekból!" A harmadik csoport egyáltalán nem próbálta semmivel magát "programozni", biztatni. A teszt másdik részében azok a gyerekek értek el jobb eredményt, akik az erőfeszítésre vonatkozó üzenetet küldték maguk felé. Azoknál a gyerekeknél nem volt eredményjavulás, akik a képességre fókuszáltak, és akik egyáltalán nem próbálkoztak ösztönző üzenetekkel.
Az erőfeszítésre, szorgalomra, akaraterőre kell fókuszálni
A leideni, utrechti, southamptoni és amszterdami kutatók 9 és 13 év közötti gyerekek bevonásával dolgoztak, összesen 212 iskolás vett részt benne. A kutatási eredmények a Gyermekfejlesztési Kutatási Társaság folyóiratában, a Child Developmentben jelentek meg. 
Kapcsolódó cikkek:

Hozzászólások

Mit játsszak a gyerekkel? Kalkulátor

Bethesda: több, mint gyermekkórház (X)

Minden szülő álma egy olyan gyógyító intézmény, ahogy minden a gyerekekről, a családról szól, ahol magas szakmai színvonalon, közösségben gyógyítanak. Ez a Bethesda.

Támogatóink ajánlatai

h i r d e t é s

Facebook

Szponzorált hirdetések

Kapcsolódó fórum témák

Legkeresettebb címkék