Terhesség hétről hétre

Baba fejlődése

Így játszik a hároméves24-36 hónaposok

Szerző: Sződy Judit

2011. augusztus 26. | Frissítve: 2018. augusztus 8.

Forrás: Kismama magazin

Alig múlt kettő, és már keményen küzd önállóságának kivívásáért, állandóan keresi a határait. Látványosan fejlődik a mozgása és a beszédkészsége.

Így játszik a hároméves

Már a lépcsőn is ügyesen jár egyedül, ugrál, szalad. Könnyen megtanul triciklizni, csúszdázni, mászókázni, így a szabadtéri játékok lehetőségeinek egész sora tárul ki előtte. Ügyesen fogja a ceruzát, ecsetet, már értelmet tulajdonít, címet ad képeinek, bár csak azután, hogy elkészültek.
A társaság egyre fontosabb, más gyerekek jelenlétében szívesen játszik. Rajzolgatnak, építenek egymás mellett. A fiúk és lányok egyaránt büszkék arra, hogy önállóan öltözködnek, és öltöztetik a macikat, babákat is.

Mit játsszunk?

Ha jó idő van, ki a szabadba, hintázzunk, pancsoljunk, homokozzunk! Borongósabb délutánokon sem árt egy jó kis séta, de utána vágjunk, ragasszunk, gyurmázzunk, fessünk.
Képeslapokat is nézegethetünk, olvassunk, meséljünk egymásnak. Az elemekből álló építőjátékokkal kitartóan képesek játszani, nem árt bővíteni a készletet.
A lányok általában ilyenkor kapják meg a babaházat, a fiúk a kalapácsot, csavarhúzót, ez a szülőknek is alkalmat teremt az önfeledt közös játékra, az első szerepjátékok kipróbálására. Egyre háziasabbak a kicsik. Kérjünk segítséget a terítésnél, az asztal letörlésénél, elpakolásnál. Ami nekünk munka, az nekik játék, élvezet.
Kapcsolódó cikkeink:

Hozzászólások

Mit játsszak a gyerekkel? Kalkulátor

Támogatóink ajánlatai

h i r d e t é s

Facebook

Szponzorált hirdetések

Legkeresettebb címkék