Terhesség hétről hétre

Baba fejlődése

Így dobd fel a szexuális életedet!

Szerző: Babaszoba.hu

2015. április 27. | Frissítve: 2017. június 29.

Forrás: babaszoba.hu

Gyerek mellett a korábban megszokott életritmus felborul, sok férfi-nő kapcsolat megreked, elmarad az intimitás. Pedig a kapcsolat jövője szempontjából nagyon fontos, hogy szem előtt tartsuk: nem csak szülők vagyunk, hanem lelki-testi társak is.

Ha már gyerek van, nem könnyű a szexuális életet harmóniában tartani

"A második gyerekünk kettő, a nagyobb négy éves volt, amikor egy, a többitől semmiben sem különböző szerda este, vacsora és a gyerekek fektetése után a férjem a konyhapultnak támaszkodva azt mondta, nem szeret hazajárni. Szeret engem, a gyerekeket, de valahogy nem jó, ami van. Úgy éreztem, hogy mozdulni sem tudok és egy pillanat alatt futott végig rajtam a düh, az elkeseredettség és annak a megértése, hogy mennyire igaza van" - meséli Bea, mikor ért fordulóponthoz az akkor 10 éves házasságuk.
Azt mondja, szerencsésnek érzi magát, hogy a férje képes volt arra, hogy ezt elmondja, és ha nem is éjszakákat beszélgettek át erről, de mindketten megértették, hogy nem mehet úgy tovább, ahogy az elmúlt 4 évben, a gyerekek születése óta kialakult.
"A napi rutin, az összebújás hiánya, a gondolataink megosztásának elmaradása egyértelműen abból fakadt, hogy nem férfiként és nőként néztünk egymásra. Hajtottunk. Rendben akartuk tartani az életünket. De ha elmarad a szex, az odafigyelés, nem csak egy fizikai hiány keletkezik, de lelkileg is elkezdtek eltávolodni" - mondja, hozzátéve, ők úgy döntöttek, hogy első körben igyekeznek izgalmat, újdonságot vinni a szexuális életükbe. Nem volt könnyű, hiszen oda-vissza voltak sérelmek a korábbi évekből az oda nem figyelés vagy a visszajelzések elmaradása miatt.
"A beszélgetéseket nem spóroltuk meg, de nagyszerű volt megélni, ahogy visszataláltunk egymáshoz. És valahogy ez egy öngerjesztő dolog lett, egyre jobb és jobb lett minden. A rutinnak is színe lett, visszatérünk a saját életünkbe" - mondja a történtek után két évvel.
De mit tehetünk, hogy újra közel kerülhessünk egymáshoz? Hogy visszatérjen az intimitás, a szexuális vágy, az örömszerzés igénye és az elfogadás képessége az életünkbe?

Evés közben jön meg az étvágy

Még ha mérsékelt is a libidónk, és férjünk érzékelhetően nagyobb lángon ég, mint mi, igenis szakítsunk időt a szexre, ráadásul minél sűrűbben! Állítólag kitűnő szexterápia, ha a pár egész egyszerűen elhatározza, hogy innentől kezdve "menetrendszerűen", lehetőleg minden nap szexel. Ugyanis ez a kezdeti "erőltetés" - az "evés közben jön meg az étvágy" működési mechanizmusát követve - belöki, beindítja a szexuális életet, majd ezzel együtt az egész párkapcsolatot regenerálja.
Akik kipróbálták, pozitívan nyilatkoztak az eredményekről. A lényeg, hogy nem szabad nagy elvárásokat támasztanunk, örülnünk kell pár perc kölcsönös örömszerzésnek, összebújásnak is.

Lepjük meg egymást

Néha egyszerűbb így kezdeni, mint azzal előrukkolni, hogy probléma van és beszéljünk. Egy kedves gesztus, egy figyelmesség - hogy stílusosan fogalmazzunk - megágyazhat annak, hogy nyíltan tudjunk beszélni a szexuális igényeinkről vagy annak hiányáról.

Beszélgessünk

Nagyon egyszerűnek hangzik, mégis sokszor ez a legnehezebb része a dolognak. Fogalmazzunk nyíltan, de ne a másik döntéseit, cselekedeteit minősítgessük, sokkal inkább arról beszéljünk, nekünk mi esne jól, mi hiányzik, hogyan tudjuk ezt együtt elképzelni.
Idézzünk fel régebbi, kedves emlékeket, amelyek mindkettőnkben kellemes érzéseket idéznek fel, és emlékeztetnek arra az önmagunkra, akivel nagyon szeretett szeretkezni a párja.

Ne legyünk szégyenlősek

Mindenkit más dob fel és más hoz izgalomba. Ismerjük egymás igényeit, építhetünk erre is, de kipróbálhatunk újdonságokat is. A klasszikusabb vonalat kedvelőknek egy szexi fehérnemű is elég lehet, de ha valaki bevállalósabb, egy házi sztriptíz, egy rögtönzött kis tánc vagy éppen egy nagyon váratlan előszobai egymásnak esés alkalmával is odaadó partnerré válhat a férjünk, feleségünk.
Bízzunk magunkban és a társunkban is, hiszen olyasvalakivel vagyunk, aki szeret minket, és akit mi is szeretünk, így bízhatunk abban, hogy örömmel tölti majd el, hogy a kedvében akarunk járni.

Válts nézőpontot, válts helyszínt

A változatosság gyönyörködtet - mondják sokszor. Kiléphetünk a megszokott szerepünkből, kezdeményezhetünk mi, vagy éppen válhatunk passzívvá és befogadóvá, ha korábban mindig mi uraltuk az együttléteket.
Egy új környezet, egy utazás is segíthet abban, hogy ne mindig ugyanazon pörögjön az agyunk, és át tudjuk adni magunkat egy örömteli együttlétnek. A szokatlan környezet azért is szerencsés, mert a sarokba dobott ruha vagy az ágy alól előbukkanó gyerekjáték nem zavar meg abban, hogy egymásra koncentráljunk.

Randizzunk és flörtöljünk egymással

Ne csak egyszer, hanem időről-időre. Keressünk alkalmat arra, hogy néha kettesben legyünk, de akkor is kedveskedjünk, bókoljunk egymásnak, ha éppen a napi rohanásban kevés idő jut az intimitásra.

Hozzászólások

Mit játsszak a gyerekkel? Kalkulátor

Támogatóink ajánlatai

h i r d e t é s

Facebook

Szponzorált hirdetések

Legkeresettebb címkék