Gyerek

Így áll a 12-18 évesek beoltottsága

A 2021-es adatok szerint Magyarországon a 12-17 éves korosztályba 590 ezer fiatal tartozik. Lássuk, hányan regisztráltak és mennyien oltatták be magukat.
2021. Szeptember 08.
Így áll a 12-18 évesek beoltottsága (fotó: Getty Images)

Nyáron a 12-17 éves korosztályból 185 ezren éltek az oltás lehetőségével –  ezt György István, a Miniszterelnökség területi közigazgatásért felelős államtitkára közölte szeptember elsején a közmédiával. Ez azt jelenti, hogy a jogosultak 31 százalékát oltották be eddig.

Az államtitkár, aki egyben országos oltási munkacsoport vezetője is hozzátette, hogy az iskolai oltási akcióra további 50 ezer diák jelentkezett. A két szám együtt már “tiszteletre méltó”, de még inkább növelni kell a gyerekek átoltottságát, mert át tudják adni a fertőzést – tette hozzá.

A 12-17 éves korosztályt jelenleg két féle vakcinával – Pfizer és Moderna – lehet oltani. Az a szülő, aki szeretné beoltatni a gyermekét internetes regisztrációval és időpontfoglalással teheti ezt meg. Az érvényes regisztráció után a www.eeszt.gov.hu honlapon lehet időpontot foglalni. Arról egyelőre nincs információnk, hogy hányan éltek az iskolákba szervezett oltási lehetőséggel.