Terhesség hétről hétre

Baba fejlődése

Húsvéti programajánló 2017 - Budapest környéke

Szerző: Pataki Gabriella

2017. április 5.

Forrás: babaszoba.hu

Ha nem vagytok az az otthon üldögélős, tojásfestegetős, vendégeket várós, kölniillatba burkolózós család, akkor jobb, ha kikapcsolódtok húsvétkor. Budapesten és környékén számtalan lehetőség vár titeket a húsvéti hosszú hétvégén.

Húsvéti tojáskeresés is vár rátok a programokon


Ezek közül választottunk néhányat, melyek biztosan a ti tetszéseteket is elnyerik majd!

IV. Húsvéti Bárányfesztivál (Budapest)

Április 15-17-e között immár negyedik alkalommal rendezik meg a Vajdahunyadvárban a Húsvéti Bárányfesztivált. A finom bárányfalatok mellett további húsvéti fogásokat is találtok. A gyerekeket ingyenes kézműves foglalkozások várják, de lesznek még népi játékok és főzőverseny is, sőt, nyuszi- és báránysimogatási lehetőség is. További részletek a Bárányfesztivál facebook oldalán.

Húsvéti Nyuszikeresés a Vasúttörténeti Parkban (Budapest)

Április 17-én húsvéthétfőn egy hatalmas nyuszikereső játék várja a gyerekeket a budapesti Vasúttörténeti Parkban. A nyuszifigurák megtalálásán túl további izgalmas és hagyományőrző programok is lesznek. A kreatív sarokban ünnepi díszeket lehet készíteni és persze a tojásfestést is kipróbálhatják a gyerekek. További részletek itt.

Varázs Húsvét a Bűvész Színházban (Budapest)

Április 15-én szombaton egy különleges húsvéti rendezvényre várja látogatóit a Bűvész Színház. Hogyan függ össze a bűvészkedés a húsvéttal? Megtudhatjátok a másfél órás előadásból. A nagyobb gyerekek biztosan imádni fogják a rendhagyó húsvéti programot. További részletek a honlapon.

Tavaszi vonatfesztivál a Miniversumban (Budapest)

A tavaszi vonatfesztivál az egész tavaszi szünet alatt izgalmas programokat ígér a gyerekek számára. A szünet minden napján, így a húsvéti hosszú hétvége alatt is tojáskereső játék várja a kicsiket és nagyokat, de persze a játszóház és a többféle kézműves foglalkozás is hozzájárul a felhőtlen, játékos kikapcsolódáshoz. A Miniversumban egyébként egy 300 négyzetméteres terepasztal található, ahol többek között Magyarország nevezetességei elevenednek meg százszoros kicsinyítésben. További részletek és jegyárak itt.

Húsvét a Skanzenben (Szentendre)

Április 16-17-én megelevenednek a húsvéti hagyományok a szentendrei Skanzenben. Ha elhagynátok Budapestet, Szentendre az egyik legjobb választás lehet. A keresztény húsvéti kultúrkör bemutatása mellett húsvéti játékokra is számítani lehet, a meséket és bábelőadásokat koncertek is színesítik majd. További részletek itt.

Ibolya Nap a Gödöllői Grassalkovicz Kastélyban (Gödöllő)

Minden évben húsvétkor rendezik meg a gödöllői kastélyban az Ibolya Napot, ahol a gyerekeket különleges kalandok várják. Az ibolyagyűjtés mellett lesznek hagyományőrző, színes húsvéti programok is. Ha nem akartok messzire utazni a fővárostól, de valami különlegeset kerestek, érdemes ellátogatnotok Gödöllőre április 16-17-én. További részletek itt.
Ha te is tudsz valamilyen szuper fővárosi húsvéti rendezvényről, oszd meg velünk!
A 2017-es országos rendezvényeket itt tudod megnézni.

Hozzászólások

Mit játsszak a gyerekkel? Kalkulátor

Támogatóink ajánlatai

h i r d e t é s

Facebook

Szponzorált hirdetések

Kapcsolódó fórum témák

Legkeresettebb címkék