Terhesség hétről hétre

Baba fejlődése

Homokozó a lakásban? Készíts homokgyurmát!

Szerző: Rácz Anikó, A napfény illata blog írója

2016. június 16. | Frissítve: 2017. október 21.

Forrás: babaszoba.hu

Illatos, puha, formázható gyurmahomok, mindössze két összetevőből.

Homokozó a lakásban? Készíts homokgyurmát!

A játszótéri, tengerparti, tóparti homok nagyon szuper, de sajnos, vannak olyan esetek, amikor nem tudunk kimenni a szabadba. Ha igaz az előrejelzés, ez a nyár nagyon forró lesz, így a kánikulában gyakran előfordulhat, hogy be kell húzódnunk majd a lakásba.
A kis örökmozgót viszont ekkor is le kell kötni valahogy, így remek lehetőség, ha a konyhában, vagy az árnyékkal védett erkélyen felállítjuk a kis homokozós bázisunkat.
A homokgyurmához nem is kell más, mint két,- kisgyerekes háztartásban biztosan fellelhető- alapanyag: liszt és babaolaj.
A recept:
2 dl liszt
3 evőkanál babaolaj
A liszthez hozzáadagoljuk az olajat, majd alaposan hozzákeverjük, elmorzsoljuk. A homokgyurma gyártásának mellékhatásaként igazán puha, illatos lesz a kezünk. ez egy kisebb mennyiség lesz, természetesen az adagok tetszőlegesen növelhetők.
Állagra olyan, mint az enyhén nedves homok, igazi maszatolós, építős, formázós, gyurmázós játék, amit nagyon szeretnek a gyerekek. Így fél-egy órára biztosan hasznosan leköthetjük őket.
A legjobb, ha a homok egy nagy lavórba, vagy magasabb falú tálcára kerül. Arra azért számoljunk, hogy a homokgyurmából kerül majd a tálcán kívülre is, de nem nehéz feltakarítani, szőnyegre azért ne kerüljön.
A homokgyurmát könnyű formázni, lehet lapátolni, kanalazni, ásni benne. Jól lehet lapátolni, kanalazni, ásni benne. Használhatunk a játékhoz homokozó formákat, szilikon sütiformákat, konyhai eszközöket, kupakot, vagy a gyurmázás kellékeit.
A homokgyurma egész szépen összeáll, így lehet tornyot építeni belőle, formákat nyomni, sülhetnek a homoksütik, épülhetnek a homokvárak.
Ha nagyobb mennységeket készítünk belőle, járhatnak benne munkagépek, kis markolók, de elrejthetünk benne "kincseket" is.
Ha elég bevállalósak vagyunk, gyerekzsúrokra is kiváló ötlet.
Örömteli közös játékot!
Kapcsolódó cikkeink:

Hozzászólások

Mit játsszak a gyerekkel? Kalkulátor

Támogatóink ajánlatai

h i r d e t é s

Facebook

Szponzorált hirdetések

Legkeresettebb címkék