Terhesség hétről hétre

Baba fejlődése

Hogyan védjük meg a gyereket a véletlen mérgezéstől?

Szerző: Babaszoba.hu

2017. április 19.

Forrás: Medipress

A kisgyerekek körében igen gyakorinak számítanak a különféle mérgezések, így aztán nem árt, ha a szülők és a gondozók jó néhány óvintézkedést tesznek a problémák elkerülése érdekében - mondják a toxikológusok.

Hogyan védjük meg a gyereket a véletlen mérgezéstől?

"A 6 éven aluli gyerekek köréből kerül ki az évi 2 millió mérgezéses esetek nagyjából fele. Aggasztó, hogy tízből több mint nyolc esetre otthon kerül sor" - mondja Dr. Cyrus Rangan, a Los Angeles-i Children's Hospital munkatársa az amerikai mérgezéses esetekről.
A legnagyobb veszélyt a különféle gyógyszerek és háztartási vegyszerek jelentik. Csak a nem megfelelő pirulák lenyelése miatt évente több mint 60 ezer gyerek kerül a sürgősségi osztályokra az USÁ-ban.
"Nem elég, hogy a gyógyszer vagy kemikália csomagolása gyerekzáras. A szülők felelőssége, hogy a gyógyszereket a gyerektől elzárva, egy számukra elérhetetlen magas polcon tartsák, és a gyerek előtt rendszerint ne is vegyék magukhoz azt" - teszi hozzá Rangan.
Fontos, hogy a szülő mindig az eredeti dobozában tartsa a gyógyszert, hogy ha a gyerek mégis hozzájut, könnyedén azonosítható legyen a mielőbbi szakszerű kezelés érdekében.
"A gyógyszer ne hívjuk édességnek, csokinak. A gyógyszer gyógyszer, a desszert egésze más" - teszi hozzá a szakember. A nikotin-, koffeintartalmú italokat szintén tartsuk elzárva, és a különféle vegyszerek is egy magas polcon, lakat mögött pihenjenek inkább.

Hozzászólások

Mit játsszak a gyerekkel? Kalkulátor

Támogatóink ajánlatai

h i r d e t é s

Facebook

Szponzorált hirdetések

Kapcsolódó fórum témák

Legkeresettebb címkék