Terhesség hétről hétre

Baba fejlődése

Hiba csúszott a gyerek applikációba, veszélybe is kerülhettek

Szerző: Babaszoba.hu

2019. augusztus 12.

Forrás: 24.hu

A Messenger Kids applikáció veszélyeztethette a gyerekek biztonságát, miután olyan felnőttek is csatlakozhattak a gyerekek beszélgetéseibe, akiket a szülők korábban nem engedélyeztek.

Hiba csúszott a gyerek applikációba, veszélyes is lehetett
Az USA-ban demokrata szenátorok írtak levelet Mark Zuckerbergnek, miután kiderült, hogy a Messenger Kids applikációt használó gyerekek adatai sérülhettek. A Messenger gyerekeknek készült változatában a szülők mondhatták meg, kivel beszélhet a gyerek, és kivel nem. Múlt hónapban azonban a Facebook figyelmeztetést adott ki a szülőknek, hogy néhány olyan csoportbeszélgetésbe is meghívhatták a gyerekeiket, amelyekben nem engedélyezett felnőttek is részt vehettek.
A Facebook ugyan leállította ezeket a csoportbeszélgetéseket, de a szenátorok most azért írtak Zuckerbergnek, hogy megtudják, mióta tudott a Facebook a problémáról, és mit tett annak érdekében, hogy a Messenger Kids ismét biztonságos lehessen a gyerekek számára.
A Facebook szóvivője elmondta, hogy nagyon kevés számú csoportbeszélgetésbe kerülhettek be olyan felnőttek, akiket a szülők korábban nem engedélyeztek. Ennek ellenére a rendszer megint biztonságos a gyerekek számára is.
Olyan emberek is beférkőzhettek így a csoportokba, akik a gyerekek adataira, fotóira vadásznak.
Kapcsolódó cikkeink:

Hozzászólások

Mit játsszak a gyerekkel? Kalkulátor

Támogatóink ajánlatai

h i r d e t é s

Facebook

Szponzorált hirdetések

Legkeresettebb címkék