Gyerek

Házról házra járva tűzte fel végzős diákjainak a szalagot egy osztályfőnök

Egy kaposvári osztályfőnök rendhagyó szalagavatót tartott végzős tanítványainak.
2021. Február 19.
A kép illusztráció. Fotó forrása: Getty Images

A Sonline.hu számolt be arról, hogy a kaposvári Táncsics Mihály Gimnázium egyik osztályfőnöke a koronavírussal kapcsolatos szabályok betartásával, házról házra járva tűzte fel diákjainak a szalagot, hogy viselhessék a jelképet a ballagásig.

A szalagavatók országszerte elmaradtak, és egyelőre bizonytalan, hogy a középiskolák meg tudják-e tartani tavasszal a rendezvényeket. Ezért döntött úgy Kovács Ágnes, a Táncsics Mihály Gimnázium 12.D osztályának osztályfőnöke, hogy nem postán küldi el a gyerekeknek a végzősöket megillető szalagot, hanem bármi is történik, feltűzi diákjai ruhájára.

Az osztályfőnök elmondta a portálnak, hogy iskolájukban az elmúlt évek során nem a hagyományok szerint februárban, hanem már novemberben megtartották a szalagavatót, hogy a diákok hosszabb ideig hordhassák.

“Ebben a tanévben elmaradt a szalagtűző. Egy hétvégét rászántunk, és Raskoványi Miklós osztályfőnök helyettessel végiglátogattuk a gyerekeket – mesélte a Sonline.hu-nak Kovács Ágnes. A szalagavató “túra” pénteken délután kezdődött, az utolsó szalagot pedig vasárnap délután tűzték fel.

Forrás: Sonline.hu