Terhesség hétről hétre

Baba fejlődése

Hatalmas barátság lett a kórházi ablakra ragasztott cetlikből

Szerző: Babaszoba.hu

2021. augusztus 3.

Forrás: babaszoba.hu

Egy ötéves, rákbeteg kisfiú szülei kezdték kiragasztgatni a cetliket a kórterem ablakára. Majd valaki, a szemben lévő irodaházból válaszcetliket ragasztott.

Rejtélyes barátra tett szert az ötéves Meyer Mixdorf. A kisfiú agydaganattal küzd, és kórterme ablakára a szülei az egyik nehéz őssejtkezelés után post it cetlikből egy mosolygós arcot ragasztottak, hogy jobb kedvre derítsék a kis beteget.
Aztán meglepve látták, hogy másnap az utca túloldalán lévő irodaház egyik ablakában is megjelent egy kacsintó post it-alak. Elkezdődött az üzengetés az utca két oldalára. Az irodaházban dolgozó hitelügyintéző, Johanna Schindlbeck rögtön benne volt a játékban, pedig nem is sejtette, hogy egy nagybeteg kisfiú várja mindennap a kiragasztott figurákat - írja a Fox News.
Meyer szülei is "emelték a tétet", a kórterem ablaka úgy nézett ki, mint a Nintendo Super Mariójának világa. Majd szép sorban megjelent Batman, a Vasember és a Minionok figurái is. Johanna bevonta a barátait, illetve nekiállt speciális színű post it-eket felkutatni, hogy még szebbé tegye az ablakokat.
Fotó: Getty
A cetlis üzengetés heteken át, Meyer utolsó kemoterápiás kezeléséig tartott. "Kezdetben csak szórakozás volt" - mondta Schindlbeck a Fox News-nak, aki végül abból jött rá, hogy egy beteg gyermeknek küldte az üzeneteket, hogy a kórterem ablakán megjelent egy szív, alatta pedig, hogy "Köszönöm - egy anya".
Ezután már gyorsan egymásra találtak a rejtélyes barátok, ám csak üvegen keresztül találkozhattak Meyer állapota miatt.
Július 13-án végül a kisfiú MRI-je jó eredményt mutatott, és hazaengedték őt a kórházból, így találkozhatott Johannával és az irodaház dolgozóival, akik segítettek az üzenetekben. "Amint megláttam, azonnal sírni kezdtem" - emlékezett vissza a találkozásra Johanna. Az irodistát nagyon megérintette a kisfiú gyógyulása, mert Johanna korábban két idősebb testvérét vesztette el a rák miatt.

Hozzászólások

Mit játsszak a gyerekkel? Kalkulátor

Támogatóink ajánlatai

h i r d e t é s

Facebook

Szponzorált hirdetések

Legkeresettebb címkék