Terhesség hétről hétre

Baba fejlődése

Hamisított élelmiszereket vontak ki a forgalomból

Szerző: Babaszoba.hu

2020. június 16.

Forrás: NÉBIH

Egy fővárosi, élelmiszert is árusító üzlet ellenőrzése során számos, jogellenesen meghosszabbított minőségmegőrzési idejű, ezért hamisítottnak minősülő élelmiszert vontak ki a forgalomból a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) szakemberei.

Hamisított élelmiszereket vontak ki a forgalomból (fotó: Néhih)
A budapesti diszkontban tartott helyszíni ellenőrzés során a szakemberek megállapították, hogy az ott árusított egyes élelmiszertermékeket felülcímkézték és a felragasztott címkén a lejárt, eredeti minőségmegőrzési időt jogellenesen meghosszabbították. A hamisított élelmiszereket - amelyek nagyrészt édességek voltak - az üzlet eladóterében találták az ellenőrök - olvasható a Nébih közleményében.
A helyszíni ellenőrzés során az ügyfél úgy nyilatkozott, hogy a meghosszabbított minőségmegőrzési időket tartalmazó címkéket egy piacon vásárolta és azokat az üzletben helyezte fel a termékekre.
Nem ez volt azonban az egyetlen szabálytalanság, hiszen a fentieken túl nem nyomon követhető, illetve lejárt minőségmegőrzési idejű élelmiszerek is akadtak a diszkontban.
A szakemberek az összesen 63 tétel jogsértő élelmiszert azonnali hatállyal kivonták a forgalomból, ismételt forgalomba hozatalukat pedig azonnali hatállyal megtiltották.
Az ügyben az eljárás, valamint a bírság megállapítása folyamatban van.
Az érintett vállalkozás adatai megtalálhatóak a jogsértés listán.

Hozzászólások

Mit játsszak a gyerekkel? Kalkulátor

Támogatóink ajánlatai

h i r d e t é s

Facebook

Szponzorált hirdetések

Kapcsolódó fórum témák

Legkeresettebb címkék